Ubisoft is niet van plan een opvolger te maken voor Rainbow Six Siege bij de introductie van de PS5 en next-gen Xbox. Ze laten weten Rainbow Six Siege gewoon naar de next-gen consoles te brengen en hiermee verder te gaan. Begrijpelijk, want Rainbow Six Siege is het perfecte voorbeeld van het welbekende “games as a service” model. Deze game is een schot in de roos en de ondersteuning voor de titel is werkelijk fantastisch.

Het model heeft ervoor gezorgd dat Rainbow Six Siege van middelmatige shooter bij de release is uitgegroeid tot een globaal fenomeen, zo groot dat zelfs de esport scene de game niet meer weg kan denken. Rainbow Six Brand Director, Alexandre Remy, vertelde aan Daily Star dat Ubisoft niet van plan is om een sequel te maken.

Het is volgens hem beter en goedkoper voor spelers dat zij met de game van nu kunnen migreren naar de next-gen consoles. In een ideale wereld ziet hij echter het liefste dat alle platformen en spelers de mogelijkheid hebben om tegen elkaar te spelen, via cross-platform play.

Sony heeft al laten weten dat de PS5 ook in staat is om PS4-games af te spelen zonder enige moeite en Microsoft zal hier ongetwijfeld in volgen. Bij Ubisoft zou er dan besloten kunnen worden om, net als bij de PS4 Pro, de PS5-eigenaren wat extra toeters en bellen te geven.

Hiermee tast je volgens Remy de community niet aan en hou je die grote spelersgroep die je game speelt en dat komt iedereen ten goede.

“We don’t want a sequel whatsoever,”

“The reason behind this is we don’t want to segregate our community between the different platforms. In an ideal world tomorrow, we’d love players from every platform to be able to play together. We are approaching next-gen with the same spirit.”

“We’ve been asking how can we make the player base of Siege today be able to migrate – if they want to migrate, that is – but also make this cheaper [than buying a new, next-gen copy of the game] as much as possible or through backwards compatibility.”