Sony weet erg goed te scoren met de games die ze uitbrengen en veel van die titels hebben gemeen dat het singleplayer ervaringen zijn. Sony gaf laatst wel aan ook te kijken naar het ‘games als een service’ model, maar dat betekent niet dat ze singleplayer ervaringen zullen laten voor wat het is.

Jim Ryan van Sony sprak met CNET over verschillende zaken en ook verhaal gedreven games kwamen hier naar voren. Gezien Sony bijzonder veel succes met dat soort titels boekt en heeft geboekt – momenteel beter dan ooit – zullen ze dat soort games absoluut niet achter zich laten.

Games als een service speelt echter wel in de gedachten van Sony en wanneer het goed wordt gedaan zal het in populariteit gaan toenemen. Dat kan alleen als het algemene ecosysteem van gamen groeit en spelers de games in kwestie langer blijven spelen.

“We’ve never had greater success with our own narrative-driven, story-based games than we’re having right now. We feel good about that, and it’s certainly not a genre of gaming we’ll ever walk away from.”

“Service games, when done well, will continue to be popular and grow in popularity. But only as the overall gaming ecosystem grows, and more people are playing more and more games longer and longer.”

In feite zegt hij dus dat games als een service ook van toepassing kan zijn op verhaal gedreven (singleplayer) games, maar hoe ze dat precies willen uitvoeren is nog onduidelijk. De toekomst zal het ons leren.