Respawn Entertainment kondigde eerder al aan dat we snel informatie over het tweede seizoen en de nieuwe Battle Pass voor Apex Legends konden verwachten en dat is inmiddels gebeurd. De ontwikkelaar heeft vanavond tijdens de EA Play 2019 livestream meer details bekendgemaakt en tevens is er een nieuwe Legend onthuld.

Het tweede seizoen heet Battle Charge en begint op 2 juli. Het nieuwe seizoen brengt nieuwe content met zich mee. Zo wordt er een nieuw wapen aan de game toegevoegd: de L-STAR. Het gaat hier om een Care Package wapen. Ook worden er verschillende updates doorgevoerd die de balans van de wapens moet verbeteren.

Voor de tweede Battle Pass worden er verschillende veranderingen doorgevoerd, die eerder werden uitgelicht. De nieuwe Battle Pass zorgt uiteraard ook voor de nodige nieuwe items, waaronder verschillende skins voor de Legends.

Respawn Entertainment onthulde verder een nieuwe modus voor Apex Legends, namelijk Ranked Mode. In deze competitieve modus word je op basis van je prestaties in één van de in totaal zes tiers ingedeeld. Vervolgens word je door speciale matchmaking ingedeeld bij spelers die hetzelfde niveau als jij hebben en door goed te presteren kun je hogere tiers bereiken. Aan het einde van het seizoen krijg je beloningen op basis van je behaalde tier.

Ook werd er een nieuwe Legend onthuld. De tiende Legend heet Wattson. Zij beschikt over de mogelijkheid om Fences te plaatsen. Dit zijn elektrische barricades die je vrij kunt neerzetten en schade bij vijanden toebrengen wanneer ze er doorheen lopen. De Ultimate-vaardigheid van Wattson houdt bombardementen tegen en vult de schilden van alle teamgenoten weer helemaal aan.

Wattson introductievideo

L-STAR trailer