Fans van Splinter Cell wachten al jaren op een nieuw deel in de serie en de afgelopen tijd doken er al diverse hints naar een mogelijk nieuw avontuur van Sam Fisher op. Een nieuw gerucht suggereert echter dat het nog wel even gaat duren totdat we weer wat van de serie gaan horen.

In de meest recente Splitscreen-podcast van Kotaku vertelde de doorgaans goed geïnformeerde Jason Schreier (na ongeveer 61 minuten in de podcast) namelijk dat Ubisoft op dit moment geen nieuwe Splinter Cell-game in ontwikkeling heeft. Hij heeft meerdere mensen ernaar gevraagd en kreeg van iedereen te horen dat er niet aan een nieuw deel van Splinter Cell wordt gewerkt.

“I’ve asked a bunch of people about this, because everyone wants to know, right? Everyone wants to know if a Splinter Cell game is coming. Everyone I’ve talked to has said, “no.” As far as they know, there’s no Splinter Cell in production. That said, it’s impossible to prove a negative. It’s impossible for me to definitively say ever, “this thing is not happening” at any given point. Because even if the people that I’ve talked to are not briefed on it, it may still exist. So I would say chances are low… The only thing I can say pretty definitively is that there’s no Splinter Cell coming out in the near future.”

Het is goed om te benadrukken dat Schreier niet helemaal uitsluit dat Ubisoft toch bezig is met een nieuwe Splinter Cell-game, omdat het dus ook kan zijn dat de mensen die hij ernaar vroeg simpelweg niet van het bestaan afweten. Als zijn uitspraken wel kloppen, dan zal de terugkeer van Sam Fisher in ieder geval nog wel een tijdje duren. Morgenavond om 22:00 uur is de E3 persconferentie van Ubisoft en wellicht dat er dan toch nog iets omtrent Splinter Cell wordt aangekondigd, maar na dit gerucht lijkt de kans dat dat gebeurt toch wat kleiner te zijn geworden.