Electronic Arts heeft enkele jaren geleden het EA Originals programma gelanceerd, waarmee de uitgever games van kleine indie-ontwikkelaars uitgeeft. Onder deze noemer kwamen onder meer A Way Out en Fe uit. Nadat EA tijdens de EA Play 2019 livestream grotere games in de schijnwerpers zette, heeft de uitgever nu ook drie nieuwe EA Originals games aangekondigd. Het gaat om spellen van Zoink Games, Glowmade en Hazelight Studios.

Zoink Games, de ontwikkelaar van Fe, werkt momenteel aan Lost in Random. Deze actie-avonturengame brengt volgens de ontwikkelaar een unieke twist voor puzzels en combat. Er is verder nog niet veel over deze game bekend, maar de onderstaande afbeeldingen werden wel vrijgegeven.

blank

blank

De tweede EA Originals game die werd aangekondigd heet RustHeart. Dit is een coöp actie-RPG van ontwikkelaar Glowmade, waarin spelers in een mysterieuze wereld op avontuur gaan met hun robot-sidekick.

blank

Als laatste liet EA nog weten dat Hazelight Studios aan een nieuwe verhaalgedreven coöp-game werkt, nadat de studio eerder al onthulde dat de samenwerking met EA ook voor hun tweede game in stand blijft. Het is nog niet bekend hoe de nieuwe game van Hazelight Studios heet en er zijn helaas ook nog geen beelden van, maar de studio belooft dat de game nieuwe dingen gaat doen voor het coöp-genre.

In de onderstaande video komen verschillende ontwikkelaars van de EA Originals games aan het woord en krijg je een eerste kijkje achter de schermen bij de ontwikkeling van de titels die nu zijn aangekondigd.