The Elder Scrolls Online, de MMORPG gebaseerd op de populaire Elder Scrolls-reeks, is intussen al sinds 2015 online, maar recente cijfers en de release van een nieuwe grote uitbreiding bewijzen dat de game nog steeds levend en wel is. Ontwikkelaar Zenimax Online Studios onthulde zo aan US Gamer dat hun game de kaap van 13.5 miljoen spelers heeft bereikt.

Matt Firor, de regisseur van de game, reageert alleszins verrast:

“We did have a pretty hefty explosion of player from [late December 2018] through [February 2019] that took us off-guard. We didn’t know we were going to be that popular, which is a great problem to have.”

Hij vermeldt als één van de grootste verklaringen voor de plotse spelersgroei de Xbox Game Pass, waarmee spelers op basis van een maandelijks abonnement onder andere deze game kunnen spelen. Ook biedt Xbox een gratis proefversie van de game aan die voor een groeiende populariteit heeft gezorgd. Op de volgende grote The Elder Scrolls-game is het nog even wachten, maar The Elder Scrolls Online bewijst alleszins dat het zeker ook een waardige game in de reeks is.