Naast alle games die Bethesda heeft onthuld op de E3, hadden ze ook nog een aankondiging wat betreft nieuwe technologie. Zo introduceerden zij Orion, een verzameling van technologieën die het streamen van games doet verbeteren, aldus Bethesda. De uitgever vertelde dat het voor alle platformen geschikt is, al zij het PlayStation’s Remote Play, Microsoft’s xCloud, Google Stadia of elk ander systeem.

Orion optimaliseert game engines om beter te kunnen presteren in een cloud omgeving. Het werkt tevens met alle engines en zorgt bijvoorbeeld voor 40% minder verbruikte bandbreedte bij games en een snelheidsverbetering van zo’n 20%. Om te laten zien wat voor prestaties dit oplevert toonde Bethesda een kleine demo van de originele DOOM op een mobiele telefoon.

De game werd gestreamd terwijl er gespeeld werd met een controller in een cradle. Dit alles gebeurde op 60 fps zonder dat er ingeleverd werd op latency. Gebruikers thuis kunnen dit binnenkort ook proberen. Door je aan te melden voor de DOOM Slayers Club krijg je toegang tot een stream-versie van DOOM met de Orion technologie ingebouwd.