Gisteren kondigde Microsoft officieel hun plannen aan voor de next-gen Xbox. Deze kent voor nu nog een projectnaam, namelijk Project Scarlett. De console bevat de laatste Zen 2 en nieuwe generatie Radeon RDNA architectuur van AMD, GDDR6 geheugen en een eigen samengestelde SSD. De nieuwe GPU met RDNA-architectuur is tevens de basis voor AMD’s nieuwe RX 5700-videokaarten.

Hiermee lijken de specificaties erg veel op wat Sony tot nu toe heeft weten te onthullen over de PlayStation 5. Verder meldt Microsoft te gaan voor “ultra-low latency input” en ondersteuning van een resolutie tot wel 8K en framerates tot 120 fps. Verder kende het verhaal van Microsoft niet echt iets extra’s of nieuws tegenover wat Sony tot nu toe heeft verteld over de volgende generatie consoles.

Wat Microsoft alleen wel wist te melden was een release window. De next-gen console van Microsoft ligt namelijk in het najaar van 2020 in de winkels. Of deze periode geldt voor een wereldwijde of gefaseerde release werd niet duidelijk, maar het is meer dan Sony tot nu toe heeft losgelaten over de release van de PS5.