Wat gebeurt er met Londen zodra de Brexit is afgerond? Daar ga je achter komen in Watch_Dogs: Legion, die zich dit keer afspeelt in de welbekende Britse hoofdstad. Dat is overigens niet geheel zonder reden, Londen is namelijk één van de wereldsteden met buitengewoon veel camerabewaking.

Er wordt geschat dat Londen zo’n 500.000 CCTV camera’s heeft en dat komt onder andere door de CCTV hobby van veel ondernemers. Zij beschermen hun zaak met een CCTV installatie en tel daar de camera’s van de overheid bij op en je hebt eigenlijk constant een livefeed van elk stukje in de stad. Dit is natuurlijk de ideale speeltuin voor een franchise die zich focust op het hacken van camera’s en andere met internet verbonden apparaten.

In dit nieuwe deel zie je hoe mensen in opstand komen tegen het ‘bewakingsregime’ van Londen en daar speelt Dedsec natuurlijk een rol in. Ubisoft opende de conferentie meteen met gameplay en we zien een imitatie Jason Statham, die over Piccadilly Circus loopt. Vervolgens werd er even gereden en toen werd gelijk duidelijk in hoeverre Londen als het ware naar de mallemoer is. Dit is grotendeels te wijten aan de Brexit en de Resistance-groepering doet ons erg denken aan het Occupy Wallstreet van een tijd geleden, zo zien we ook een kamp voorbij komen.

Grafisch lijkt de game aardig gelijk te zijn aan Watch_Dogs 2, al lijkt het alsof er wel wat meer aandacht besteed is aan de belichting ten opzichte van het vorige deel. De grote verrassing kwam toen Ubisoft toonde dat het personage wat bestuurd werd gerust dood kan gaan en vervolgens voorgoed weg is. Je hebt namelijk de controle over meerdere operatives en zo bestuur je na de dood van imitatie Statham plots een oudere dame met de naam Helen. Dat is niet de enige grote verandering binnen de franchise, we zien ook dat de lijn tussen realisme en futurisme een beetje verdwenen is. Zo is de game futuristischer dan ooit en klim je zelfs op drones om op een gebouw te komen, iets wat ook weer even wennen is.

Er komen zoals te verwachten valt van Ubisoft meerdere edities van de game uit en er zijn tevens verschillende pre-order bonussen. Zo heb je de standaard editie, de Gold editie, de Ultimate editie en de Resistance editie. Voor alle edities geldt dat je drie dagen eerder kunt spelen dan de release, behalve bij de standaard editie.

De game is verkrijgbaar vanaf 6 maart 2020, alle edities en bonussen check je hier.