De verschillende facties in For Honor krijgen vanaf vandaag te maken met een toch wel erg speciale vijand. Met de komst van een nieuw evenement strijden Vikingen en samoerai namelijk in Kaidan, een mysterieus dorp dat vervloekt zou zijn en waar ondode zielen nog ronddwalen. Welkom bij Shadows of the Hitokiri, dat vandaag werd voorgesteld op de Ubisoft E3-conferentie.

Het evenement brengt vooreerst een nieuwe modus met zich mee: Soul Rush. In Soul Rush strijden teams om het meeste aantal zielen te verzamelen door vijandige strijders te vermoorden. Wanneer je als strijder echter sneuvelt op het slagveld, verlies je de souls die je op dat moment bij je hebt, tenzij je team erin slaagt je te reviven. Sowieso krijgt de tegenstander een deel van de souls van de gevallen strijder. Het eerste team dat erin slaagt 1000 zielen te verzamelen wint.

Behalve een nieuwe modus, krijg je ook toegang tot nieuwe cosmetische items, kwestie van er goed uit te zien op het slagveld. Het evenement introduceert hierbij Illustrious Outfits, die gebaseerd zijn op goden van de dood. Ook zal een nieuwe emote beschikbaar zijn, die je samen met de outfits tijdens het evenement kan bemachtigen door middel van Shadows of the Hitokiri bundels, die voor 40.000 steel aangeschaft kunnen worden.

Verder zijn er nog enkele items die random uitgedeeld kunnen worden aan het einde van een match:

  • Battle Outfit: Secret of Kaidan
  • Ornament: Survivor of Kaidan
  • Idle Effect: Spirit of Kaidan
  • Emote Effect: Spirit of Kaidan
  • Execution Effect: Spirit of Kaidan

Het Shadows of the Hitokiri evenement is vanaf nu speelbaar en zal actief blijven tot 27 juni. De specifieke bundels zijn echter nog tot 1 juli beschikbaar, waarna ze uit de store verwijderd zullen worden. Ten slotte kondigde Ubisoft aan dat een spectator modus ergens in de toekomst zijn weg zal vinden naar de game. De volledige officiële update kan je hier terugvinden.