Sony PlayStation is er dit jaar niet bij en dat heeft meer impact op de E3 van 2019 dan aanvankelijk gedacht. De E3 voelt een stuk leger en de aankondigingen die er vandaan komen zijn op zijn zachtst gezegd mager te noemen. Er zitten zoals gewoonlijk genoeg leuke games tussen, maar grote verrassingen (op breathtaking Keanu Reeves na) bleven jammer genoeg uit.

Xbox baas Phil Spencer zegt ook dat de E3 simpelweg niet hetzelfde is zonder Sony PlayStation en hij wil ze terug op de beurs hebben. Sony is overigens niet de enige die gemist wordt, ook Activision is afwezig en dat betekent toch wel dat we twee grote partijen missen op de beursvloer.

“I wish Sony was here,” zegt Spencer. “E3 is not as good when they’re not here,”. De E3 blijft wel relevant voor de industrie en consument, gaat Spencer verder. Het is de tijd van het jaar waarop de hele wereld bezig is met gaming en het toont dat het meer is dan kinderen in kelders die een verslaving hebben.

Sony slaat de E3 dit jaar over, omdat zij willen innoveren en anders willen nadenken over hun marketing strategie. Sony komt ook met nieuwe manieren om gamers te verblijden met nieuws, waaronder met de State of Play video’s.