Onlangs meldde de doorgaans betrouwbare journalist Jason Schreier van Kotaku dat het oorspronkelijk de bedoeling was dat The Last of Us: Part II dit najaar nog zou verschijnen, maar dat de game nu ergens in het begin van volgend jaar uit zal komen. Schreier gaf toen zelf aan dat februari 2020 een goede mogelijkheid is. Een mogelijke nieuwe hint suggereert ook dat de game inderdaad in die maand uitkomt.

Ashley Johnson, de stemactrice van Ellie in The Last of Us: Part II, werd geïnterviewd en tijdens het gesprek ging het onder andere over de game. Eén van de vragen die ze krijgt is wanneer het spel van Naughty Dog verschijnt. Johson begint met haar antwoord en zegt: “I think it’s coming out in Fe-“, waarna ze wordt onderbroken en vervolgens gaat het door over een ander onderwerp. Het lijkt erop dat Johnson wilde zeggen dat The Last of Us: Part II in februari 2020 uitkomt, waarmee ze nu dus mogelijk heeft verklapt wanneer we de game kunnen verwachten.

We zullen het voorlopig nog even moeten afwachten, want er is door Naughty Dog en Sony nog altijd geen officiële aankondiging gedaan over de releasedatum van The Last of Us: Part II. Een release in februari volgend jaar lijkt nu echter wel aannemelijk met de recente uitspraken van Jason Schreier en het interview met Ashley Johnson.

Het fragment waarin de stemactrice haar mond voorbij lijkt te praten is in de video hieronder te zien vanaf 1:07:20.