Tijdens de E3 persconferentie van Square Enix werd Marvel’s Avengers onthuld. De uitgever toonde toen een eerste trailer, maar er was op dat moment nog niet heel veel over de game bekend. Inmiddels is er door verschillende interviews meer bekend geworden over verschillende aspecten van het spel.

Eén van de details die bij de aankondiging duidelijk werd, was het feit dat Marvel’s Avengers ondersteuning biedt voor coöp met maximaal vier spelers. Het was nog onduidelijk hoe dit precies werkt, maar ontwikkelaar Crystal Dynamics heeft daar nu meer details over gedeeld. De studio onthulde dat het hoofdverhaal in de campagne van het spel niet in coöp te spelen is. De hoofdmissies zijn namelijk specifiek ontworpen om in je eentje te spelen, voornamelijk omdat ze zich op één Avenger tegelijk focussen. Deze missies zijn scripted op een manier zoals we dat bij games als Tomb Raider en Uncharted zien.

Het gevolg is dus dat het hoofdverhaal van Marvel’s Avengers alleen maar solo te spelen is. Hoe zit het dan met coöp? Wel, dat is alleen mogelijk in zijmissies. In deze missies kun je jouw favoriete Avenger kiezen en samen met maximaal drie andere spelers op avontuur gaan. Overigens kun je deze zijmissies ook gewoon in je eentje spelen en de gehele game is offline speelbaar. Coöp is dus volledig optioneel.

Crystal Dynamics heeft verder nog bevestigd dat Marvel’s Avengers micro-transacties zal bevatten, maar de ontwikkelaar benadrukte dat het hier uitsluitend om cosmetische items gaat die je kunt kopen. Hierbij kun je denken aan diverse outfits voor de personages. Er zullen geen micro-transacties zijn die invloed hebben op de gameplay. Daarnaast is het nu ook duidelijk geworden dat de game een foto modus krijgt, die direct vanaf de release beschikbaar is. Ook krijgt de PS4-versie van de game wat exclusieve content, maar details hierover ontbreken nog.

Als laatste besprak Crystal Dynamics ook nog een onderwerp waar veel aandacht voor is geweest sinds de onthulling van Marvel’s Avengers. Na de eerste trailer kwam er namelijk redelijk wat kritiek op hoe de personages uit de game er uitzien. De ontwikkelaar geeft aan dat er altijd naar feedback wordt geluisterd, maar dat er op dit moment geen plannen zijn om het uiterlijk van de Avengers aan te passen.

“We are always listening to, and welcome feedback from our community. There are currently no plans to change our character designs. The trailer is showing pre-alpha gameplay footage, which means the level of detail and overall polish of the character models will absolutely continue to improve as we get closer to launch.”