De Red Dead Redemption 2: Original Soundtrack is vanaf vandaag in pre-order gegaan voor een release die volgt op 12 juli. Om de bekendmaking van deze release te vieren heeft Rockstar alvast de nummers “Crash of Worlds” van Rocco DeLuca en “Table Top” van Daniel Lanois beschikbaar gesteld.

De muziek van Red Dead Redemption 2: Original Soundtrack werd geproduceerd door elfvoudig Grammy Award-winnaar Daniel Lanois en alles is exclusief voor de game gemaakt. Lanois staat bekend om zijn samenwerkingen met Bob Dylan, Neil Young en Willie Nelson en ook met Brian Eno om verschillende U2 albums te produceren, waaronder de multi-platinum The Joshua Tree.

Red Dead Redemption 2 verzorgd een geweldige compositorische ruimte, die uitgestrekt is en een breed scala aan emotionele texturen beslaat – een geweldige plek om mijn verbeelding de vrije loop te laten”, zei Lanois. “Van het opnemen met Rhiannon Giddens in Nashville, tot in New Orleans met mijn vriend Cyril Neville, tot New York met D’Angelo, tot Willie Nelson en Josh Homme, de inspiratie stopte nooit!

De eerste twee tracks kun je alvast beluisteren via onder andere Spotify.