Special: Shopping skills – Apex Legends valuta en Apex Packs gids – Vandaag de dag is het voor games niet langer genoeg om enkel een mooie ervaring te bieden. Spelers moeten tegenwoordig uitgebreide middelen krijgen om te blijven spelen en dat komt veelal in de vorm van rank of level progressie, in-game valuta of cosmetische items. Hetzelfde is het geval voor Apex Legends! Kom wat meer over de Apex Legends valuta te weten, zodat je weet hoe je het gemakkelijk kan verkrijgen en hoe je het verstandig kan gebruiken.

Coins en tokens

In Apex Legends is de voornaamste valuta ‘Legend Tokens’, die je in een vast aantal kunt verdienen zodra je in level stijgt. Je kunt deze valuta gebruiken om nieuwe Legends te kopen. Legend Tokens worden ook gebruikt om alternatieve skins te kopen of een variant van een skin die je al in bezit hebt.

Aan de andere kant heb je nog de premium valuta, Apex Coins genaamd, die je verkrijgt door er echt geld voor te betalen en anders door te levelen als je de beschikking hebt over een Battle Pass. Met Apex Coins kun je skins, een nieuwe Battle Pass kopen en indirect crafting metalen, wat ook weer een andere vorm van valuta is (daar later meer over).

Naast alle genoemde zaken kun je met Apex Coins ook Legends kopen. Met beide valuta’s is het dus mogelijk om nieuwe Legends aan te schaffen en het is aan jou of je geld of tijd wilt besparen. Als je geld wilt besparen, gebruik dan de Legend Tokens. Heb je geld tot je beschikking, maar niet genoeg tijd? Dan ben je beter af met het gebruik van Apex Coins om zo nieuwe Legends te kopen. Als je niet zeker bent wat je moet gebruiken, dan kun je altijd nog de Apex Account Calculator gebruiken, zeker als je van plan bent om je account later te verkopen.

Behoorlijk verpakt

Apex Packs kun je ook nog kopen met Apex Coins. Je kunt dit zien als de lootbox versie van Apex Legends. Ja, we weten allemaal dat loot boxes wat controversieel zijn op het moment, maar de game is een stuk meer eerlijk in vergelijking met andere games. Dit vanwege het feit dat spelers kunnen kiezen om specifieke cosmetische items te kopen. Dat maakt de Apex Packs anders dan gewone loot boxes, maar wel geldt hierbij dat sommige items alleen via deze weg verkrijgbaar zijn.

Een goed voorbeeld hiervan is ‘Wraith’s Heirloom’, een momenteel gewenste set van items, met name het mes is erg gewild. Er is geen enkele manier om dit mes te verkrijgen, dan puur via Apex Packs. Spelers zijn dus meer dan bereid om de RNG in te zetten om dit te bemachtigen. EA heeft de kans zo gezet dat je dit zeker krijgt in één van de 500 Apex Packs. Dat is een behoorlijk hoog aantal, maar als je kijkt naar het verleden van de uitgever, dan accepteren we de vrijgevigheid. Als je van plan bent om de Heirloom set te bemachtigen, dan hopen we dat je niet hoeft te wachten tot Apex Pack 499.

Buiten de vrij exclusieve manier om deze set te bemachtigen, is het ook speciaal omdat het niet geteld wordt als onderdeel van je inventory (het is meer aan je account gekoppeld). En als je al een set hebt, dan is het niet mogelijk om deze nogmaals te bemachtigen totdat EA een nieuwe Heirloom set uitbrengt voor een andere Legends.

Zoals eerder aangegeven, laten we teruggaan naar crafting metalen. Deze alternatieve vorm van valuta laat je toe om specifieke cosmetische items te kopen. De prijzen van de cosmetische items variëren op basis van hun zeldzaamheid, ongeacht wat voor type of item ze zijn en dat is als volgt:

  • Legendary: 1.200
  • Epic: 400
  • Rare: 60
  • Common: 30

Zoals je kunt zien zijn de prijzen best redelijk. Bovendien kan je skins ook direct kopen zonder afhankelijk te zijn van RNG, waardoor je echt geld kunt besparen. Goed werk, EA!

Kennis is macht, niet alleen bij het spelen van Apex Legends, ook bij het spenderen van Apex Legends valuta’s en het bepalen waar je het aan spendeert. Hopelijk doe je met deze gids wat meer kennis op voor je Apex Legends koopgedrag.