Een paar dagen terug hadden we nog 18 minuten aan Control gameplay voor jullie klaarstaan, maar Remedy Entertainment gaat stevig door met het uitbrengen van nieuwe beelden. Vandaag gaat het om een nieuwe developer’s diary, die geheel in teken staat van de combat en krachten van Jesse Faden.

Zo vertellen game director Mikael Kasurinen en lead designer Paul Ehreth over het ontwerp van de wapens en hoe zij het liefst de verschillende confrontaties te lijf gaan. Op elk moment heeft de speler legio keuzes om The Hiss te bestrijden, de Finse studio streeft er tevens naar om de speler geleidelijk aan kennis te laten maken met alle concepten. Daarbij gaan zij ook kort in op één van de sterkste vijanden in de game, de ‘Tempest’. Deze indrukwekkende verschijning kan namelijk tijdens het gevecht een sterk schild oproepen.

Ten slotte bespreekt men ook kort de krachten van Jesse. Zo kan zij zelf ook een schild oproepen, maar bijvoorbeeld ook met behulp van ‘Seize’ een vijand tijdelijk met haar mee laten vechten.

De developer’s diary is zeker een kijkje waard en daarom ook hieronder terug te vinden. Control ligt over een aantal maanden in de winkelrekken, namelijk op 27 augustus.