Vlak voordat de E3 van start ging, maakte Respawn al het één en ander bekend over het tweede seizoen van Apex Legends. Zo krijgen we een nieuwe Legend genaamd Wattson en er werd meer bekendgemaakt over de tweede Battle Pass. In een nieuwe blogpost vertelt de ontwikkelaar over nog meer concrete aanpassingen.

Spelers kunnen in seizoen 2 aan de slag met het nieuwe L-Star wapen dat je alleen uit airdrops kunt krijgen. Dit wapen is erg sterk, maar schiet trage kogels af. Wil je iemand op afstand raken, dan moet je goed anticiperen waar de vijand naartoe gaat. De L-Star kan daarnaast oververhit raken als je de trekker te lang inhoudt. Ook kan je geen extra kogels vinden voor het wapen wanneer je het oppakt.

Daarnaast weet de ontwikkelaar dat sommige wapens in latere fases niet meer gebruikt worden. Denk hierbij aan wapens als de P2020, Alternator, RE-45 en de beruchte Mozambique. Om dit te bestrijden, krijgen deze wapens een nieuwe soort kogels. Voor de Alternator en RE-45 komen er zogeheten ‘Disruptor Rounds’, die meer schade bij vijandelijke pantsers veroorzaken. De P2020 en Mozambique krijgen ‘Hammerpoint Rounds’, die meer schade bij vijanden zonder schild aanrichten.

Ook worden Arc Stars aangepast. De explosie wordt zwakker en gaat wat later af. Wel kan je vijanden met volledige gezondheid en pantser direct uitschakelen wanneer je een Arc Star op ze plakt. Energy wapens krijgen nu ook de mogelijkheid om Energy Mags toe te passen en zo een groter magazijn te hebben. Wapens als de Flatline, P2020, Alternator en Triple Take krijgen daarnaast ook een buff.

Voor alle overige details kan je de blogpost teruglezen. Seizoen 2 van Apex Legends gaat op 2 juli van start.