De nieuwe generatie consoles staat voor de deur en verschillende partijen gaven al hun mening over wat ons zoal te wachten zou staan in 2020, wanneer de nieuwe consoles in de rekken liggen. Niet alle informatie die momenteel de ronde doet is echter even betrouwbaar en al evenmin officieel bevestigd. Zo gaat bijvoorbeeld het gerucht de ronde dat de PS5 krachtiger zou zijn dan Project Scarlett. Neem dus niet alle informatie direct als waarheden aan, gezien het feit dat we over geruchten spreken.

Nu heeft ook Atsushi Inaba, de baas van gameontwikkelaar Platinum Games, zijn mening over de nieuwe generatie consoles met ons gedeeld in een interview. Volgens hem zijn zowel Project Scarlett als de PS5 beiden “more of the same”.

“It’s OK. And by that I mean, I’m sure that things will move faster, graphics will be better and maybe it will be easier with less wait times… that’s good for the consumer, […] But it’s more of the same, quite frankly, compared to previous generations. It’s nothing that’s disruptive or super innovative, if you ask me.”

Hij voegde hieraan toe dat consoles vroeger onderdelen gebruikten die niet in pc’s te vinden waren, waardoor consoles veel unieker waren op de markt. Sony en Microsoft kiezen er nu voor om gebruik te maken van AMD-chips en SSD’s om hun aankomende consoles sterker te maken, in plaats van voor vernieuwende technologieën te kiezen. Hij omschrijft het als “stuff that kind of already exists but has been repurposed to a certain degree.” De nieuwe consoles missen, als het ware, originaliteit en een uniek gevoel. Dit in tegenstelling tot cloud-based gaming, waar Inaba wel voor te vinden is. Cloud gaming is voor hem innovatiever en probeert iets nieuws te realiseren, een visie waar hij dan wel meer enthousiasme voor kan opbrengen.

Platinum Games is al met al dus een stuk minder enthousiast over de volgende generatie consoles dan bijvoorbeeld Ubisoft. Vanochtend lieten we nog weten dat die uitgever namelijk wel erg te spreken is over de stappen die met de nieuwe generatie consoles gezet gaan worden.