From Software, de studio die we natuurlijk kennen van games als Dark Souls en Bloodborne, bracht eind vorig jaar Déraciné uit voor PlayStation VR. Hiermee dook de studio voor het eerst in de wereld van virtual reality. Wij beloonden de game met een prima cijfer in onze review, maar over het algemeen waren de reacties op het spel toch erg wisselend. Inmiddels is duidelijk geworden dat we voorlopig geen nieuwe VR-titel van From Software hoeven te verwachten.

In een interview met Destructoid heeft producer Masanori Takeuchi wat meer verteld over de ervaringen van de studio met PlayStation VR tijdens het ontwikkelen van Déraciné. Hij gaf aan dat de studio toch enigszins teleurgesteld was in de hardware van PlayStation VR. Men had meer verwacht van de hardware, die door Takeuchi “beperkt” wordt genoemd. Daardoor kon de ontwikkelaar niet alle plannen ook echt realiteit maken.

“It’s because when we did Déraciné, the hardware was actually a little more limiting than we expected. We couldn’t quite render and depict the things we wanted to using PSVR–just the hardware and the know-how we had at the time.”

Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat From Software voorlopig geen nieuwe game voor PlayStation VR gaat maken. Het is echter niet uitgesloten dat de ontwikkelaar verder in de toekomst alsnog weer met virtual reality aan de slag gaat. Takeuchi houdt de deur namelijk op een kier, want als de PlayStation 5 en eventueel nieuwe VR-hardware meer mogelijkheden met zich meebrengen, dan is een nieuwe VR-game van From Software zeker nog een mogelijkheid.

“So perhaps we’ll wait a little bit and see what happens with the PS5 or the next-gen hardware, and then see what sort of performance we can get from that, what we can render on that hardware, and then make a decision.”