De Yakuza-gamereeks kent vandaag de dag al een vrij uitgebreid aantal games, waaronder intussen ook al enkele remakes en spin-off verhalen. Zo is de meest recente game in het Yakuza-universum, Judgment, sinds kort ook verkrijgbaar en deze titel scoorde een erg mooi cijfer in onze review.

Door het succes van deze spin-off titel kwam echter het bestaan van een andere spin-off in het Yakuza-universum opnieuw boven water: Yakuza Kenzan. Als deze titel bij jou geen belletjes doet rinkelen, dan ben je hoogstwaarschijnlijk niet alleen. Deze titel kwam namelijk in 2008 uit voor de PS3 en dit exclusief voor Japanse gamers. Bij ons in het Westen heeft deze titel daarom bitter weinig aandacht gekregen, maar daar kan nu eventueel verandering in komen.

Op een recent evenement in Taipei werd aan de Team Yakuza producer, Daisuke Sato, gevraagd of Yakuza Kenzan ooit buiten Japan zou verschijnen, eventueel in de vorm van een remake. Eerder bewees Yakuza immers al, via hun reeks Kiwami-remasters, dat de Yakuza-games ook in het Westen erg geliefd zijn. Yakuza 0 en de Yakuza Kiwami-remakes zijn grotendeels verantwoordelijk voor de gigantische groei in populariteit van de reeks. Sato reageerde als volgt op de vraag.

Personally, Yakuza Kenzan is quite suitable to get a ‘Kiwami’ makeover,[…] Kenzan was the first Yakuza game on the PlayStation 3, and only released in Japan. A lot of Western players mentioned that they want to play this game in English, and Asian players also want the game to release in Chinese. […] Kenzan was an early PS3 game, if it were to receive a simple HD remaster it would feel like it’s missing something, so in my opinion a ‘Kiwami’ version would be better… if we were to create a ‘Kiwami’ version, we could possibly find new actors to contract and swap the models out.

Alhoewel dit geen officiële bevestiging van het project is, is het toch mooi om te horen dat Sato enthousiast is over de mogelijkheid. Voorlopig is het nog wachten op een eventuele aankondiging, maar Judgment is een prima game om de Yakuza-leegte momenteel op te vullen.