Call of Duty: Black Ops 4 is enige tijd uit en stapte af van de traditionele singleplayerverhaallijn. In plaats daarvan kunnen spelers missies voltooien met de verschillende Specialists. De één vindt een traditionele singleplayer overbodig, de ander geniet ervan. De singleplayerervaring van Black Ops 4 zag er overigens eerst heel anders uit.

Dit blijkt uit een uitgebreid artikel van Kotaku, waarin veel over Treyarch wordt gesproken. Hierin komt naar voren dat de studio wel degelijk plannen had voor een verhaalgedreven modus. Zo was er een versie waarin de singleplayer bestond uit een online 2-tegen-2 ervaring. Een voorbeeld uit het artikel is dat het ene team een journalist in leven moest houden en het andere team de journalist juist om het leven moest brengen.

Van dit plan bleef niet veel over en na de winter van 2017 werd deze versie geannuleerd. Ook ideeën voor een echte singleplayermodus werden geannuleerd wegens te weinig tijd. Call of Duty: Modern Warfare krijgt wel weer een traditionele singleplayer en deze zal nog wreder en bruter zijn dan bijvoorbeeld de beruchte ‘No Russian’ missie uit Modern Warfare 2.