De eerste game in de Prince of Persia-serie verscheen in 1989, waarna Ubisoft in 2003 de rechten overnam en een reboot uitbracht. In de jaren daarna bracht Ubisoft diverse nieuwe delen uit, maar inmiddels is het al bijna tien jaar stil rondom de serie, afgezien van wat mobiele games.

Jordan Mechner, de bedenker van Prince of Persia, heeft zich nu uitgelaten over de serie. Hij sprak tijdens het GameLab evenement in Barcelona, waar hij een boek over het ontstaan van Prince of Persia aankondigde. Het publiek kon vervolgens vragen stellen aan Mechner en toen ging het ook over eventuele nieuwe Prince of Persia-games.

Iemand uit het publiek vertelde aan Mechner dat veel oudere series tegenwoordig weer terugkeren en diegene vroeg vervolgens of Mechner geïnteresseerd is in een terugkeer van Prince of Persia. Mechner, die dacht dat er specifiek op een remake of remaster werd gedoeld, liet weten dat hij het geweldig zou vinden om de oude Prince of Persia-games opnieuw te spelen. De persoon in het publiek gaf aan dat hij eigenlijk wilde weten of Mechner een geheel nieuw deel zou willen maken, waarop de bedenker van Prince of Persia simpelweg met ‘ja’ antwoordde.

Als het aan Mechner ligt, gaan we in de toekomst dus weer een nieuwe Prince of Persia-game zien. Dit is overigens niet de eerste keer dat de bedenker van de serie zijn interesse in een nieuw deel uitspreekt. Begin vorig jaar liet Mechner nog weten dat hij zijn best deed om de serie terug te laten keren. Tot op heden heeft Ubisoft echter niets over de Prince of Persia-serie gemeld, dus het is nog maar de vraag of de studio er ook voor open staat.