De ontwikkelaar achter Control, Remedy Entertainment, heeft aardig wat royalties terug gekregen voor eerder uitgegeven games. Het Finse bedrijf heeft 2.5 miljoen in royalties ontvangen en is van plan om dit te investeren in nieuwe games. Daarbij hebben ze ook de uitgeefrechten kunnen bemachtigen van Alan Wake, wat het mogelijk maakt dat er een tweede deel gaat komen van de franchise. Dat niet alleen, het behoort nu ook tot de mogelijkheden dat de game een remaster krijgt en misschien zelfs wel naar de PS4 komt.

Het bedrijf was altijd al in het bezit van de IP-rechten, maar het uitgeven van de games lag wat gecompliceerder, zo meldden zij. Dat is nu gelukkig niet meer het geval en de voormalig pc- en Xbox-exclusive kan nu wellicht zijn bestaan voortzetten als multi-platform titel.

Alan Wake kwam uit in 2010 en is welbekend als één van de beste games van dat jaar. Remedy gaf eerder ook al aan interesse te hebben in een tweede deel.

“For its first half-year period of 2019, Remedy Entertainment Plc records approximately 2.5 million euros of royalties from previously released games as one-time income,”….“The royalties are paid to Remedy during the second half-year period of 2019. In relation to this, the publishing rights of Alan Wake games are reverted to Remedy.”