SOEDESCO gaat uitbreiden, het Nederlandse bedrijf opent namelijk vandaag haar tweede studio. Nadat de eerste studio in Rotterdam werd geopend, wordt er nu een tweede aan toegevoegd in de stad Pilsen in Tsjechië.

In 2015 werd SOEDESCO Studios opgericht. De uitgever wilde namelijk eigen content gaan produceren en heeft al behoorlijk wat succesvolle projecten op haar naam staan. Zo bracht men de port van Among the Sleep naar de Switch en brachten ze onlangs de racegame Xenon Racer uit.

De tweede studio gaat verder met het concentreren op het produceren van eigen content en dan met name voor de volgende generatie. SOEDESCO noemt de PlayStation 5, Xbox Project Scarlett en Google Stadia als voorbeelden van platformen waar zij zich op willen gaan focussen.

SOEDESCO® Studio’s is een video game development studio met studio’s in Rotterdam en Pilsen. Het bedrijf is in 2015 opgericht in Rotterdam en begon met het porten van de race game Defunct naar PlayStation®4, Xbox One en Nintendo™ Switch. SOEDESCO studio’s bestaat uit een enthousiast team van jonge ontwikkelaars die met veel passie video games ontwikkelen en ernaar streven om elk project met succes afronden. Het laatste project van SOEDESCO bracht de bekroonde horror game Among the Sleep naar Nintendo Switch op 29 mei 2019.