We kijken massaal uit naar Cyberpunk 2077, maar het blijkt dat CD Projekt RED nog meer projecten heeft lopen in hetzelfde universum. In gesprek met een Pools zakenblad meldt de, ook uit Polen afkomstige, ontwikkelaar dat ze drie componenten in ontwikkeling hebben. Je hebt de maingame zoals die tot nu toe onthuld is en dan zijn er nog twee, zo meldt CD Projekt RED president Adam Kiciński.

CD Projekt RED Vice President Piotra Nielubowicz voegt hier aan toe dat hun volgende grote project zich ook in hetzelfde universum af zal gaan spelen. Momenteel werken ze hier hard aan en het wordt een groot en innovatief project voor de ontwikkelaar, zegt hij.

Het verhaal in het zakenblad meldt ook dat er een multiplayer modus in ontwikkeling is. Het team in Warschau werkt hier aan met ongeveer 40 mensen, maar de studio weet nog niet zeker of dit ook tegelijkertijd met de game zal lanceren. Het artikel gaat er verder niet op in of dit één van de drie componenten is, maar het lijkt erop van wel.

CD Projekt RED gaat gedurende de gamescom de volledige 30 minuut durende E3 demo tonen aan het grote publiek. Vooralsnog is deze demo exclusief voor de journalisten die erbij waren, maar eind augustus kan iedereen ervan genieten.