Er zijn mogelijk flink wat nieuwe details van Call of Duty: Modern Warfare gelekt. De nieuwe informatie is afkomstig van YouTuber TheGamingRevolution. Voor we verder ingaan op de gelekte info, is het goed om te benadrukken dat het hier echt om geruchten gaat, omdat het moeilijk na te gaan is of de bronnen van de YouTuber betrouwbaar zijn.

Als we TheGamingRevolution moeten geloven, werkt Infinity Ward momenteel aan een Battle Royale-modus voor Call of Duty: Modern Warfare. De map van deze modus zou drie keer zo groot zijn als die van de Blackout-modus uit Call of Duty: Black Ops 4. De ontwikkelaar test de modus volgens het gerucht momenteel intern met 152 spelers, maar het is de bedoeling dat de modus uiteindelijk ondersteuning biedt voor 200 spelers, wat wel aangeeft hoe gigantisch de modus dan zou worden. Volgens TheGamingRevolution wil Infinity Ward de modus direct bij de release van de game beschikbaar stellen, maar de kans is aanwezig dat de modus pas wat later aan het spel wordt toegevoegd.

Een medewerker van Infinity Ward ging via Twitter in op het gerucht over de Battle Royale-modus, door simpelweg te reageren met “geen commentaar”. Het zou enigszins opmerkelijk zijn als Call of Duty: Modern Warfare een Battle Royale-modus zou gaan bevatten, aangezien het al bevestigd is dat de game een traditionele singleplayer, een multiplayer en een coöpmodus in de vorm van Spec Ops bevat. Eerder leek het er ook op dat er geen Battle Royale-modus zou komen, maar wellicht zijn de plannen toch veranderd.

De YouTuber in kwestie heeft verder nog veel meer mogelijke details van Call of Duty: Modern Warfare gelekt. Zo bespreekt hij in een video alle killstreaks die in de multiplayer aanwezig zouden zijn. Gebruikelijke killstreaks zoals de UAV en Care Package zouden terugkeren, maar dat geldt ook voor klassieke Modern Warfare-streaks zoals de AC-130 en de Nuke. Daarnaast zijn er uiteraard ook de nodige nieuwe killstreaks.

Via Twitter heeft dezelfde persoon ook nog allerlei details gelekt, waarvan we hieronder de belangrijkste hebben verzameld.

  • Call of Duty: Modern Warfare is de meest complete game uit de serie ooit.
  • De Combat knife keert terug als een secundair wapen, terwijl mêlee-aanvallen met je vuisten twee rake klappen vereisen om iemand om te brengen.
  • Vrijwel alle middelgrote multiplayer maps zijn traditionele ‘3 lane’ maps, maar Infinity Ward probeert wel wat nieuws te doen door meer hoogte in de maps te brengen.
  • Er staan momenteel ongeveer 15 maps op de planning voor de multiplayer.
  • Er is een speciale playlist gepland voor hele grote maps. Het gaat hier om speciale maps, die niet onder het zojuist vermelde aantal van 15 vallen. Mogelijk zijn er tanks aanwezig op deze maps, zoals we dat eerder zagen in Call of Duty: World at War.
  • In Modern Warfare zul je nacht-varianten van maps aantreffen. Deze zouden echt helemaal donker zijn, waardoor het gebruik van night vision vereist is. Verspreid door deze maps vind je schakelaars om kleine lampen aan te doen, waardoor de gameplay tactischer moet worden. Als je night vision gebruikt, kun je niet gebruikmaken van ADS, waardoor je aangewezen bent op je laser sight. De nacht-varianten zouden al met al totaal anders spelen dan wanneer je de maps in een ‘overdag setting’ speelt.
  • Gun Perks keren terug.
  • Ook de Throwing Knife is in het aankomende deel weer te vinden.