Vandaag is in Las Vegas, Amerika de Consumer Electronics Show 2011 (CES 2011) begonnen waar de grootste bedrijven natuurlijk elk jaar aanwezig zijn. Tijdens deze show van 6 t/m 9 januari worden de nieuwste ontwikkelingen en technologie aangekondigd. Natuurlijk is Sony hier aanwezig en we kunnen dan ook wel nieuws verwachten over de PlayStation 3.

Het eerste bericht van Sony tijdens hun persconferentie op de CES 2011 gaat over het PlayStation Network (PSN). Niemand minder dan Sir Howard Stringer, de CEO, Chairman en President van Sony, verteld namelijk dat het PSN het magische getal van 60 miljoen gebruikers heeft overschreven. Vorig jaar tijdens de CES was het aantal gebruikers van het PSN nog 38 miljoen en in juni 2010 alweer 50 miljoen accounts.

Dit is voor Sony een mooie mijlpaal en gelijk ook een succes voor Sony. Maar dat is niet het enige, want hiermee verslaan ze gelijk Microsoft met het aantal online accounts van hun netwerk. Microsoft maakte namelijk bekend op hetzelfde congres vandaag dat ze maar 30 miljoen gebruikers hebben op hun service Xbox LIVE, dat is dus maar de helft van de gebruikers die Sony heeft op het PSN.