Naarmate de tijd verstrijkt komen we steeds meer te weten over Call of Duty: Modern Warfare. Zo zou er mogelijk toch een Battle Royale-modus komen en de setting van de game zal een stuk duisterder en wreder zijn. Via een blogpost van Activision is tevens wat interessante informatie naar buiten gekomen.

In het bericht worden diverse zaken van de game besproken, waaronder allerlei nieuwe animaties. Infinity Ward wil ervoor zorgen dat je personage levendig aanvoelt en introduceert daarom ‘Active Idle’ in Modern Warfare. Wanneer jij niet rondloopt met je personage, zal je toch allerlei details terugzien. Denk aan spieren die blijven bewegen bij kleine bewegingen. Maar ook tijdens het lopen zal je wapen bijvoorbeeld los van de camera schudden als je de trap oploopt. Als je draait, dan zal je wapen iets trager zijn, omdat die nog mee moet draaien en meer.

De meest interessante heeft ook invloed op de gameplay, namelijk de ‘Aiming-Down-Sight Reload’. In Modern Warfare zal het mogelijk zijn om je wapen te herladen terwijl je in ADS zit. In de voorgaande Call of Duty delen was dit niet mogelijk, want herladen zorgde ervoor dat je niet langer langs de loop keek.

Het effect was dat je na het herladen opnieuw moest inzoomen, wat natuurlijk tijd kost. Nu kun je dus terwijl je langs de loop kijkt herladen, wat de snelheid iets ten goede zou moeten komen.