CES 2011: Sony ontwikkelt een 3D Bril

De CES 2011 is in volle gang in Las Vegas en daarbij hoort natuurlijk ook het laatste nieuws van Sony en zijn nieuwe ontwikkelingen. Tijdens de persconferentie van Sony ging het vooral om nieuwe apparaten, maar natuurlijk ook over de PlayStation 3. Zo hadden we eerder vandaag het bericht over het aantal gebruikers van het PSN.

Tijdens de persconferentie toonde Sony iets heel moois wat we kunnen verwachten van ze. Executive Deputy President Hiroshi Yoshioka van Sony liet namelijk de eerste beelden zien van een 3D bril. Deze bril is nog midden in ontwikkeling en je denkt misschien nu wel van: wat heeft dat met de PS3 te maken? Nou, dat is heel simpel: de bril zal naar alle waarschijnlijkheid ook compatible zijn met de PlayStation 3. Yoshioka heeft de bril zelf al getest met een Gran Turismo 5, aangezien hij een verwent gamer zelf is.

Bekijk hier alle foto’s en highlights van Sony’s persconferentie op de CES 2011 van vannacht in Las Vegas, Amerika.

“Nobody – not even my wife – interrupt(ed) me, so I could get the highest score.”

 1. Anoniem -   
  Laurent's avatar

  Dus voor dit heb je geen 3DTV nodig?
  Anders zou ik dit kopen.

 2.    954 XP
  Patrick.G's avatar

  @Laurent: dit kun je zien als een virtual reality bril alleen dan in 3D lijkt mij.

 3.    124 XP
  killer-donkey90's avatar

  Bestaat al een tijd maar deze ziet er toch wel erg stoer uit. Toch maar even wachten met 1 kopen (staat al een tijd op me verlanglijstje) hopende dat deze toch in productie word genomen. (met iets zodat je hem niet vast hoef te houden tijdens het spelen)
  meer dan 500 zou ik er niet voor betalen btw.

 4.    212 XP
  Linkie3's avatar

  Zal wel erg duur worden.
  Een gemiddelde 3d tv kost al 2000 euro.
  En dan al die technieken in zo’n bril.

 5.    4541 XP
  ps3dennis's avatar

  Meer dan 10 jaar geleden kon je ook al zoiets kopen voor meer dan 2000 gulden met VGA maar nog geen 3D. Ben benieuwd hoe duur dit ding dan gaat kosten, het zal wel rond de 2200 euro gaan kosten aan gezien het ding wel dure OLED displays zal hebben.

 6.    27 XP
  redemption's avatar

  @ps3-sense, het is fervent, en niet verwent:P

 7.    5457 XP
  7th-son's avatar

  ik denk dat het wel mee valt hoe duur dit gaat kosten, misschien een paar honderd euro op z’n max

  het is leuk dat mensen zo ook 3D kunnen gamen zonder 3D tv
  maar erg gezellig is het niet als je met je vrienden zit lijkt me

 8.    219 XP
  SuperDre's avatar

  Nou mensen het valt allemaal wel mee qua prijs, in 1995 hadden we bv al de forte VFX1 welke gewoon 3D was (net als indertijd ook de cybermaxx met zn ijsblokjes), op dit moment kun je voor zo’n 300 euro een vuzix VR920 kopen welke headtracking heeft en ook gewoon 3D is (bijna alle HMD’s zijn 3D, behalve degene die specifiek voor TV kijken gemaakt zijn)..
  De prijs van deze dingen komt voornamelijk van de displays, als je als consument op dit moment bij een leverancier een SXGA (1280×1024) dan betaal je daar al snel meer dan 1000 euro voor per stuk, en er gaan 2 van die dingen in een headset.. maar aangezien Carl Zeiss ook al een 1280×720 (per oog) headset heeft aangekondigd afgelopen september lijkt mij dat er misschien een sterke prijsdaling is geweest, alhoewel er nog geen bevestigingen zijn geweest dat het ook daadwerkelijk 1280×720 was en niet 640×480 zoals nu nog op de Carl Zeiss site staat voor de huidige beschikbare cinemizer plus 3d (voor rond de 300 euro)..

 9.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  ok, begijp ik het goed? voor deze bril heb je geen 3D tv nodig,maar je kunt wel 3D zien op een gewone tv? als dat zo is,en het werkt goed,wil ik er wel eentje kopen! (vast goedkoper dan een hele nieuwe 3D tv)

  edit: oh nee ik zie het al…meer een virtual reality headset. ook cool,voor een beetje leuke prijs ben ik nog steeds geinteresseerd!

 10.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  ziet er mooi uit, maar zal toch wel te duur worden

 11.    6677 XP
  Myx's avatar

  Lijkt me wel wat als je er geen 3d bril voor nodig hebt.

 12.    559 XP
  Dutch-StYloZz's avatar

  Lijkt me wel vet. Alleen is nu nog onduidelijk of je wel of geen 3D tv ervoor nodig hebt. ben benieuwd wanneer we dit leuke brilletje kunne verwachten in de winkels als die in productie word genomen. Dan haal ik hem zeker wel denk ik 😛

 13.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  @Myx: uuuhhh….je hebt sowiso geen 3D bril nodig voor deze bril..het IS nl. een (soort van 3D bril)

 14.    672 XP
  MightyMostert's avatar

  2 zeer kleine Oled schermpjes die in 720p res uitzenden.
  WTF hoe klein zijn die pixels dan? Nano rules!!

  En omdat het zulke kleine pixels zijn krijg je een enorm scherp beeld.
  Naar dat beeld kijk je op 3cm afstand, en ben je verder afgesloten van de rest van de wereld. Lekker veel motion sickness krijg je daarvan 😀

  Ik moet dit echt hebben hoor!!