Nu de Uncharted-film eindelijk een regisseur gevonden lijkt te hebben en nu Tom Holland officieel gecast lijkt te zijn voor de rol van de charismatische schattenjager Nathan Drake, lijkt de film eindelijk goed op weg te zijn. Over het plot van de film was voordien nog maar weinig bekend, maar na een interview door Gamesradar met de regisseur van de film, Dan Trachtenberg, weten we intussen weer wat nieuws.

Je zou kunnen argumenteren dat de Uncharted-games prima materiaal zijn voor een Hollywoodfilm, gezien de erg cinematografische aard van de games, maar Trachtenberg opteerde voor een andere route. Geen van de vier Uncharted-games zal de basis vormen voor de film, simpelweg omdat de regisseur iets nieuws wilde maken:

[I] have been approached with different versions of this tale and have always been not that interested in it because I didn’t really want to trace the game. […] I didn’t really feel like it was at all worthy of making a video game adaptation, [if] we’re just gonna copy what the game is and just serve people a lesser experience than what they’ve experienced in such an incredible way.

Het lijkt er dus op dat Trachtenberg ons een originele ervaring wil brengen, die toch zijn roots heeft in de geliefde gameserie. Bovendien is het zeker positief te horen dat hij erg passioneel omgaat met het bronmateriaal en dat hij achter de genomen beslissing staat. Sterker nog, hij lijkt te geloven dat het verhaal van de film zeker Uncharted-waardig zal zijn:

If Naughty Dog so chose to make another Uncharted game featuring Nate and Sully… this movie’s story is probably the story that they would want to tell.

Voorlopig kunnen we enkel hopen dat deze grote woorden ook waarheden zullen worden, wanneer de film in december 2020 in de zalen komt.