Anime Expo 2019 staat ook dit jaar garant voor allerlei nieuwtjes uit de Japanse gamewereld, zo ook voor het langverwachte Code Vein. De game loste de voorbije dagen al trailers en behind-the-scenes video’s bij de vleet en ook op Anime Expo was dit niet anders. Deze keer kregen we echter een uitgebreide kijk op de opening cinematic en de onthulling van de Collector’s Edition van de game.

De Collector’s Edition in kwestie kan je op de bovenstaande afbeelding in meer detail bekijken, maar het lijkt erop dat je waar voor je geld krijgt. Naast de, logische, inclusie van het spel zelf, krijg je bij deze versie ook een metal case, de digitale soundtrack, en een digitaal art book. Als dat nog niet genoeg voor je was krijg je er ook een heuse Mia Karnstein figurine bij. De Collector’s Edition is exclusief te verkrijgen via de Bandai Namco Store.

Indien je het nog niet gemerkt zou hebben: Code Vein straalt anime uit, met alle bijhorende attributen die je zou verwachten: epische over-the-top gevechten, monsters met gloeiende ogen, gigantische wapens en ga zo maar verder. De opening cinematic, gebracht door de geprezen animatiestudio Ufotable, staat er dan ook bol van. Ufotable is geen vreemde als het aankomt op goed gefabriceerde anime-(zwaard)gevechten, denk maar aan anime als Fate/Zero en Fate/Stay Night, en ook hier tonen ze hun vakmanschap. Als de rest van de game even episch wordt als de opening cinematic, kunnen we ervan uitgaan dat Code Vein een topper in het genre wordt.

Code Vein is vanaf 27 september 2019 uit op de PS4, Xbox One en pc. Pre-orders kunnen nu geplaatst worden!