Het bestaan van de Modern Warfare 2 Remastered editie is zo goed als zeker, de grote hamvraag is alleen wanneer en in welke vorm komt de game uit? Voorheen ging het gerucht dat de remaster van deze klassieker alleen de campagne zou bevatten, zodat de multiplayer van de nieuwe Modern Warfare er niet onder zou lijden.

Nu zijn er weer nieuwe geruchten die dit weer ontkrachten, dit dankzij YouTuber TheGamingRevolution die gisteren al de wapens van de nieuwe Modern Warfare lekte. Het kan natuurlijk zo zijn dat hij slechts informatie verzint om zijn kanaal te laten groeien, hij heeft immers geen geschiedenis van juist voorspelde geruchten, maar dankzij de aangegeven details en compleetheid brengt hij ons toch wat aan het twijfelen.

Hij vertelt dat het originele plan was om Modern Warfare 2 Remastered enkel en alleen te voorzien van een campagne. Hier is Activision op teruggekomen en dat zou ook de reden zijn waarom je, ondanks de PEGI-beoordeling, niks meer over de game hebt gelezen. Activision zou de game uitgesteld hebben, zodat liefhebbers straks van zowel een campagne als een multiplayer kunnen genieten. De mogelijkheid bestaat wel dat beide modi los van elkaar uitgebracht worden, bijvoorbeeld dat de campagne enkele maanden eerder komt dan de multiplayer.

Qua release tasten we nog volledig in het duister, maar verwacht Modern Warfare 2 Remastered niet meer dit jaar. De kans is groot dat de Black Ops serie volgend jaar een reboot krijgt en men de remaster van Modern Warfare 2 gebruikt als Deluxe Edition bonus. Treyarch is immers volgend jaar opnieuw verantwoordelijk voor een Call of Duty-game, aangezien er problemen zijn bij Sledgehammer Games.

Het meest opmerkelijke gerucht over Modern Warfare 2 Remastered is de vermelding van cross-play. Dit is nu ook net het gerucht dat ervoor zorgt dat we gaan twijfelen aan de echtheid van dit verhaal. Volgens de YouTuber kun je met de game namelijk verbinden met gebruikers op de PS3 en op de Xbox One kun je verbinden met gamers op de Xbox 360.

Om dit voor elkaar te krijgen moet de game niet alleen een exacte replica zijn, maar ook moeten de PS3- en Xbox 360-versies patches krijgen om dit mogelijk te maken. Daarbij geloven we niet dat het bizarre aantal cheaters op de oudere consoles een meerwaarde gaat zijn voor de MW2 Remastered community.