Sony reageert op het blootleggen van de PlayStation 3

Eerder deze week konden we jullie melden dat de PlayStation 3 helemaal bloot is gelegd door hackers. De laatste defensieve lijnen van onze zwarte parel zijn helemaal doorgrondt en de eerste Custom Firmware is al een feit geworden.

Sony heeft zich tegenover deze hacks verdacht stil gehouden, tot aan nu. Een medewerker van Sony heeft gesproken met de woorden:

“We are aware of this, and are currently looking into it. We will fix the issues through network updates, but because this is a security issue, we are not able to provide you with any more details.”

Nadat dit werd gemeld door Sony hadden de hackers alweer een weerwoordje klaarliggen en deze luidde:

“The complete console is compromised – there is no way back. The only way to fix this is to issue new hardware. Sony will have to accept this.”

Het is allemaal nog maar een kwestie van afwachten en we zullen zien of het Sony gaat lukken om de hackers te boven te komen.

 1.    18 XP
  jerry45673's avatar

  Das lekker praten van die hackers, Die hopen gewoon dat sony niks meer doet zodat hun vrij spel hebben! Hopelijk gaat sony achter die mensen aan en krijgen ze een welverdiede straf.

 2. Anoniem -   
  Baaz's avatar

  Whehehehe…dan maar op weg naar PS4 !!!

 3.    124 XP
  killer-donkey90's avatar

  dat er niks meer aan te doen is heb ik volgens mij ergens eerder gehoord 😉

  – btw fix dat voeg reactie toe knoppie alsjeblieft begint vervelend te worden dat geroep dat ik me reacties te snel achter elkaar plaats… (ook al heb ik niks eerder geplaatst)

 4.    5494 XP
  7th-son's avatar

  @jerry45673: en dan kan de rest van de wereld alsnog hun ps3 hacken 😛

 5.    228 XP
  Obvious's avatar

  Go hackers!!!!!!

 6.    1562 XP
  dikked's avatar

  hoop echt dat die hackers worden opgepakt.
  ze maken de hele PS3 kapot doordat er nu veel minder games verkocht worden 🙁

 7.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  @donkey
  Mmm dis de eerste keer dat ik hackers hoor zeggen dat het voorbij is voor een fabrikant. Tenzij Sony wat muren erin zet om het moeilijker te maken maar of dat gaat werken denk het niet.
  Ze hebben gewoon de codes om dingen te maken die jij en ik gewoon op een usb stick zetten en kunnen afspelen zonder iets speciaal te doen. Het is gewoon net als een MP3 op een Iphone zetten en voila hij draait.

  En het is soort van legaal althans wat deze hackers doen want er is geen mogelijkheid op backup games want dan wordt het pas illegaal.

  Normaal ben ik van Sony gewend dat ze binnen 2 dagen reageren met een update maar dit duurt al 1 week.

 8. Anoniem -   
  bnk90's avatar

  Persoonlijk hoop ik dat het word gefixed zo gaat de ps3 tenminste niet zo worden als de psp

  Voor de mensen die wel erop wachten, weet dat je de ps3 de grond in zal helpen als je dit support

 9. Anoniem -   
  ricardo's avatar

  euhm dit is gewoon te patchen alle hardware draait op software en in alle hardware zit software en software is altijd te updaten ookal word het de grootste update ooit voor de ps3 van heel wat gigabytes om echt nieuwe software te maken voor elk hardware onderdeel en ze moeten een nieuwe xmb (crossmediabar) menu van ps3 en nieuw besturingssysteem dus alles bij elkaar word dit een update van 10 gb willen ze het echt helemaal kunnen patchen maar alles is dus te patchen alleen gaat er heel veel tijd inzitten willen ze de ps3 weer hack vrij maken en de consoles die al gehacked zijn blijven dat ook helaas

 10.    16 XP
  System_R's avatar

  @ricardo: Je kan het niet fixen omdat de root keys bekend zijn waarmee je elke software kan “signen”. Een playstation 3 kan dus nooit gefixed worden zonder de root key te veranderen. Sony zou de root key kunnen veranderen, echter kunnen dan alle eerder gekochte originele spellen niet meer gespeeld kunnen worden aangezien deze tjekken op die ene root key. Los jij dat maar eens op :). Sony kan tot de PS4 hier echt niets meer aan doen.

 11.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  stelletje heumeu’s zijn het,die hackers…

  oh wat zijn we goed in kapotmaken…echt wat n losers.

 12.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  @rufuzmitchell: idd ze hebben niks anders ik wed dan de hele dag achter de computer zitten 🙁 sneu hoor

 13. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Lol, meeste mensen weten hier niet eens waar ze het over hebben

 14. Anoniem -   
  GKBoris's avatar

  @Mark k.: of het zijn een aantal knappe koppen die dit toch maar voor elkaar zien te krijgen.

  Mensen die zeggen dat er nu minder games gaan uitkomen zijn echt dom. Games komen er heus wel hoor, er wordt altijd nog voldoende verkocht. En dat voor belachelijke prijzen van €70,- (de nieuwe games), met soms ook nog is een speellengte van 4 uur, kuch kuch waardeloos kuch

 15.    14 XP
  Conjo bo mama's avatar

  van mij mag sonny iedereen die gebruikt maakt van ps3 hack en al die bullshit voor 2 a 3 jaar bannen maar dan ook helemaal zodat ze niet eens een game kunnen spelen op hun sonny playstation 3.

 16.    214 XP
  Linkie3's avatar

  Dus de Playstation 3 ligt nu even open als de Wii?
  Ik weet dat je met de Wii met HBC veel leuke dingen kan doen.
  En over het downloaden. ik praat het niet goed. Maar voor de Xbox 360 komen nog genoeg Games uit en de Wii komt ook af en toe iets leuks op uit. Maar dat het aanbod op de wii tegenvalt heeft eerder aan de doelgroep voor de Wii te maken dan dat die openligt.

 17.    266 XP
  KiefDelicious's avatar

  De hackers hebben wel gelijk, kijk maar naar de PSP. Toen ze eenmaal de Pandora batterij hadden, kon SONY er niks meer tegen doen. En dus zette SONY maar nieuwe moederbords in hun PSP’s. Dit kan natuurlijk ook voor de PS3, maar dit heeft geen zin voor mensen die al een PS3 hebben. Het is nu gewoon afgelopen en de Custom Firmware kan beginnen!! Ik vind dit fantastisch en dan niet voor het spelen van illegale spellen. Maar juist voor de ontwikkeling van Custom Firmware en de mogelijkheden die het allemaal met zich meebrengt.

 18.    560 XP
  XRamon101X's avatar

  Laat de PS3 gewoon zoals ie is, laat sony ons allemaal Linux teruggeven
  (niet dat ik er wat mee dee, maar toch). En koop gewoon geen PS3 als je die
  dure spellen niet kan kopen!

 19.    120 XP
  vgamer's avatar

  Eindelijk, de e-reader op mijn psp.

  Ironisch genoeg wilden de hackers alleen linux draaien op hun ps3, vonden ze opeens veel meer.

 20.    6677 XP
  Myx's avatar

  Zolang er geen iso loader komt boeit het me niet, maar die komt er dus sowieso.

 21.    451 XP
  Florian's avatar

  hoop dat ht sony lukt..

 22.    344 XP
  Galaick's avatar

  die hackerts denken dat sony denkt dat de hackers ze nu bij de ballen hebben, maar ik denk dat sony denkt dat er wel een oplossing zal zijn

 23.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Een ding wat ik haat is hacker!! Die alles verneukt voor de ander of voor die een!! Ik heb het 1 keer gehad op me^ pc!! Worm virus!! Je pc valt om de 1 min of minder uit!! Haha wat kut grap!! Ik hoop dat die mensen hard worden terug gepakt fuck joden

 24.    43 XP
  speciality's avatar

  ik denk dat sony nog een plan b heeft.

 25.   
  Abati's avatar

  Dit is waar ik op hoopte ! Sony moet dit x echt haar verdiende loon krijgen, sony belooft so vaak maar komt haar belofte niet na, sony sugeert dat haar ps3 beste console is die iedereen zou moeten hebbe omdat het niet alleen een spelcomputer zou zijn maar ook een OS (Linux) die ondere is weg gehaald door hun zelfs, de ps3 zou ondersteuning bieden voor dixv filmpjes maar die ondersteuning is nooit verder ontwikkeld, zelfs dde internetbrouwser van de ps3 is dramatish (geen uptodate flashplayer) android toestelle hebben selfs een beter ondersteuning kwa software.
  Sony doet nog eens moeite om met leuke toevoeginge of verbeteringe voor de ps3 te laten komen, mar wel als het om beveiliging gaat, Ps3 bestaat al langers alf 4 jaar en der is nog steeds niks speciaals.
  De spelle blijve duur en in al die jare hebbe se niks bijzonders terug gedaan dan met alleen nieuwe games komen !,
  Dus Congrats voor die hackers laat se maar alles uit de ps3 hale wat sony niet kon doen of niet eens de moeite voor heeft gedaan. Lekkre afstraffing

  En die kontelikkers van sony ! jullie zijn gewoon dom ! in al die jare dat jullie je games kochten tot nu toe wete jullie wel hoevaak se jullie belazerd hebbe.
  Daar moete jullie echt goed over nadenke. en niet gaan zeike dat die kut hackers opgepakt moete worde want daar is een reden voor ! laterss

 26.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  ik volg de ps3 hack scene al een tijdje niet dat ik er een fan ben
  maar weet er wel wat van:

  Ze hebben de rootkey gevonden en daardoor kunnen de devs alles signen.
  De rootkey kunnen ze niet veranderen aangezien dat vast is.
  Alleen door nieuwe ps3’s op het markt te zetten kunnen ze dat veranderen.
  Ik denk gewoon dat er een ban komt voor wie allemaal op psn is geweest
  maar dat is dan ook denk ik echt alles wat ze kunnen doen…
  Jammer

 27.    428 XP
  Djives's avatar

  Als ze nou die rootkey veranderen he en dan een patch voor de oude games maken.
  Zijn ze er toch ook uit?

  @Abati Je hebt gelijk met bepaalde kontlikkers , mensen zijn niet kritisch genoeg meer maar verblind door hun liefde voor sony.

 28.    22 XP
  shaka_'s avatar

  Al die mensen die zeuren dat een PS3 spel duur is moeten zich maar ff gaan verdiepen in hoeveel het allemaal kost om een spel te maken. En hoeveel daarvan terecht komen bij de developer en publisher. Als zij niet genoeg verdienen dan kunnen ze ook geen betere en vernieuwde games ontwikkelen. Zoals sommige hier beweren dat er niks is veranderd in games. Verdiep je maar eerst in de techniek ervan dan weet wat wel en wat niet haalbaar is. En dit geld niet alleen voor PS3 maar in feite voor alle consoles.
  Veel van de zeikers zullen de hackers steunen met het downloaden games, met excuus dat de spellen duur zijn. Hierdoor gaan spellen echt niet goedkoper worden in tegen deel zelfs ze kunnen alleen maar duurder worden. Dus begint maar eerst met kopen van originele spellen voordat gaat zeiken over een prijs dat je toch al niet betaald.
  Wat betreft het weg halen van bepaalde functionaliteiten de oorzaak hiervan komt ook mede hackers dus geef hun maar de schuld dat d

 29.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  @GKBoris: knappe koppen?

  zal je idd best verstand van zaken moeten hebben om te kunnen hacken,maar het zijn gewoon ordinaire inbrekers die op een ego trip zijn.

  dit is echt geen goed nieuws en games zullen alleen maar duurder worden en als iedereen illegaal download gaan de studio’s failliet (want geen inkomen meer) en komen er niet eens games meer uit wat het einde betekent van jouw geliefde console…

 30.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  @Abati: wtf dude..sony moet haar verdiende loon hebben???? dat slaat echt helemaal nergens op. het is Sony’s product,dus zij mogen bepalen wat er wel/niet mee gebeurd. Als jij nou een product op de markt brengt en de rest van de wereld zegt tegen jou wat je ermee moet doen en dat je daardoor je inkomsten kwijt zou raken,zou je dat dan pikken? of zou je proberen je product te beveiligen,zodat jij je geld kunt blijven verdienen? (het laatste lijkt me toch??)

  Linux is eraf gehaald DANKZIJ dit soort fijne hackertjes,dus omdat zij ermee aan het knoeien zijn gegaan heeft de rest van de ps3 bezitters nu geen Linux meer! Je leeft in een omgekeerde wereld,kerel! en je argument van ”sony doet nix bijzonders behalve met nieuwe games komen” vind ik al helemaal onbegrijpelijk..wil je dan geen nieuwe games spelen ofwat? het is toch een console?

 31.   
  Abati's avatar

  @rufuzmitchell:

  Het eerste wat je verteld klinkt vrij logish, maar helaas heeft sony vrkeerde stappen genomen die nu als gevolg lijdt om waarschijnlijk niet te kunnen herstellen.

  en 2de, LINUX: als een aantal groep met linux gaat klooie vind je het dan profesioneel om iedereen die een linux heeft op haar/zijn ps3 te ontnemen, absolutely nonsense !!
  Als sony slim was geweest hadde se geen makkelijke uitweg gekoze en haddde meer aan the public moete denke dan aan hun zelf. Dus vanzelfsprekend is het dat se veel probleme hebben.
  En denk na vorodat je domme dinge roept wat versta je onder een console van tegenwoordig ?? nou tis meer dan game, maar helaas word de functionaliteit nog steeds beperkt doordat zij zich veelal bezighouden met segmente waar zij liever geld wille zien,dan aan haar ps3 bezitters denke.

 32.    524 XP
  Glennps3's avatar

  denk eens na, het is toch nooit echt haalbaar om 100den ps3 games te downloaden aangezien ze zo een groot volume hebben. de gameindustrie gaat er zeker niet aan kapot en de ps3 krijgt veel meer mogelijkheden.

 33. Anoniem -   
  RWSS's avatar

  ricardo, Er bestaat zoiets als geetst rom, dit is niet flashbaar, houdt daar rekening mee, dit houdt dus in dat een complete rom geheugen uitgewisseld dient te worden.
  Geetst rom kan niet beschreven worden aleen maar gelezen worden.
  Dit naast het fijt dat er ook nog diverse hardware ontwerpfouten in sommige moederborden van de P$3 zitten die ook nog eens vervangen zouden moeten worden.
  Daar zullen ze zoet mee zijn, ze zullen uiteraard met hun brakke software het proberen te bemoeilijken, helaas dat dit meerendeels voor alle games die zijn verschenen een patch betekend om met de nieuwe root key te functioneren.
  Dit wijst alweer uit dat drm niet echt handig is voor $ony, maar dat hadden ze al
  een tijd terug ondekt met audio cd’s.

  Desalniettenmin vindt ik illigale kopiën verkeerd, toch verkies ik om legaal te
  kopen ook al zijn de prijzen van games veel te hoog naar mijn mening.

 34.    1745 XP
  NL-3rR0r-NL's avatar

  Tjah… dan kunnen ze wel weer net zoals bij de PS2 gekopieerde spellen gaan spelen.
  Maar dan zit je met 2 problemen.:
  -Je moet een ”blue-ray brander hebben” want dvd’s zijn te klein.
  -je kunt niet online spelen, want je krijgt meteen een ban op je flikker.

  Sterker nog… Aangezien de ps3 vrijwel altijd via het internet is aangesloten, zullen er zowieso veel emnsen gebanned gaan worden. (tenzij ze de internetkabel weghalen / verbinding verwijderen)

 35. Anoniem -   
  Nede's avatar

  @NL-3rR0r-NL:

  Dat van die ban klopt niet, dat is het hele punt nu juist. Omdat ze de masterkey hebben gevonden kunnen ze hun zelfgeschreven software deze key meegeven, waardoor de PS3 niet merkt dat er een kopie in zit.

 36.    69 XP
  frankaugurk's avatar

  Deze hacks kunnen nooit meer gefixed worden denk

 37. Anoniem -   
  hans's avatar

  hehe komt eindelijk de ps4