Toegankelijkheid van games is de laatste tijd nogal wat in het nieuws geweest. Of het nu om de moeilijkheidsgraad gaat of om de lay-out van de knoppen, gamers verwachten een specifiek en benaderbaar niveau voor de games van tegenwoordig.

Gearbox Software lijkt afdoende voorbereidingen genomen te hebben om aan deze ongeschreven vereisten te voldoen. Zo kun je bijvoorbeeld de volledige lay-out van knoppen aanpassen in Borderlands 3 en zelfs specifieke acties aan een knop naar keuze toewijzen.

Tevens zijn er wat quality of life opties toegevoegd, zoals de (de-)activatie van ‘headbob’. Als je het vervelend vindt dat het hoofd van je personage tijdens het lopen en sprinten op en neer beweegt, kun je dat ook uitzetten. Ook auto-mantle (het automatisch beklimmen van objecten zodra je er tegenaan loopt) is uit te schakelen, en de échte pro’s onder ons kunnen zich ook nog eens ontdoen van auto-aim of assist.

Als laatste werd nog aangegeven door de ontwikkelaar dat er speciale kleurpatronen zijn toegevoegd voor mensen die kleurenblind zijn of voor wanneer je moeite hebt met het lezen van ondertitels op een bepaalde achtergrond. Hoe dit laatste precies in zijn werk gaat is nog niet bekend, maar het wordt omschreven als: “extensive closed captioning options (including adjustable text size and opacity)”.

Borderlands 3 is vanaf 13 september verkrijgbaar.