Ubisoft heeft meer informatie onthuld over de eerste gratis DLC episode voor The Division 2. Ubisoft kondigde eerder al verschillende gratis uitbreidingen aan in de vorm van episodes. Nu heeft de studio de releasedatum en nieuwe details van D.C. Outskirts: Expeditions, zoals de eerste episode heet, aangekondigd.

De eerste episode is vanaf 23 juli speelbaar voor iedereen die de Year 1 Pass bezit. Een week later, op 30 juli dus, wordt de uitbreiding voor iedereen gratis beschikbaar gesteld. D.C. Outskirts: Expeditions gaat verder waar het verhaal aan het einde van de Tidal Basin Stronghold ophield.

De DLC episode voegt twee nieuwe missies aan The Division 2 toe. In Camp White Oak moeten spelers een aanval op president Andrew Ellis zien uit te voeren en in Manning National Zoo gaan spelers op zoek naar de voortvluchtige Emeline Shaw.

Verder brengt de episode ook een nieuwe ervaring met zich mee, namelijk Expeditions. Een Expedition bestaat uit drie verschillende fases en iedere fase heeft zijn eigen thema en uitdagingen. Iedere fase duurt een week en wanneer je alle drie de fases weet te voltooien, ontvang je speciale beloningen.

Spelers kunnen met D.C. Outskirts: Expeditions ook nog nieuwe wapens en gear verwachten. Zo wordt er met de Diamondback Rifle een nieuw exotisch wapen aan de game toegevoegd, brengt de episode de BTSU Datagloves als exotische gear met zich mee en wordt het aanbod aan wapens uitgebreid met de Stoner LMG en de Carbine 7. Als laatste kunnen bezitters van de Year 1 Pass nog aan de slag met nieuwe assignments in Washington’s Central Aquarium en NSA Site B13.

Naast nieuwe content komt er met de release van D.C. Outskirts: Expeditions ook een nieuwe update voor The Division 2. Deze update brengt de ‘Discovery’ moeilijkheidsgraad voor de Operation Dark Hours Raid met zich mee. Dit is een makkelijker niveau, waarmee minder ervaren spelers zich beter kunnen voorbereiden op hogere moeilijkheidsgraden. Ook worden verbeteringen voor het craften doorgevoerd en de balans van de wapens en skills wordt verbeterd. Precieze details daarover zullen ongetwijfeld volgen wanneer de update wordt uitgebracht.