Supermassive Games werkt momenteel aan The Dark Pictures Anthology en de eerste game die zal verschijnen heet Man of Medan. Deze game valt onder de eerdergenoemde anthologie en nu is duidelijk geworden hoeveel games er nog zullen volgen na de release van de eerste game.

Pete Samuels, CEO van de ontwikkelaar, heeft in een interview aangegeven dat hun plan voor nu is om in totaal 8 games uit te brengen. Dat is overigens het enige wat consistent is in de franchise samen met het gegeven dat alle games horror als uitgangspunt hebben. Voor de rest zal elke game volledig van de ander verschillen.

“We have an arc in mind that plays out over eight games. He’s really the only consistency across the Anthology. Everything else from a story, character perspective, we want to be a surprise.”

De bedoeling is ook dat er per jaar twee games uitkomen die onder supervisie staan van verschillende directors, gemaakt door verschillende schrijvers, acteurs en ontwikkelteams. Hierdoor krijg je verschillende ervaringen, daar waar de gameplay mechanieken wel vergelijkbaar zullen zijn.

The Dark Pictures: Man of Medan verschijnt op 30 augustus.