Ontwikkelaar Voidpoint werkt al een tijd aan een nieuwe first-person shooter. De game, die wordt uitgegeven door 3D Realms, is al langer als early-access titel beschikbaar voor de pc onder de naam Ion Maiden. 3D Realms heeft nu echter aangekondigd dat de naam van het spel is veranderd.

De nieuwe titel van de shooter is Ion Fury. De naamsverandering heeft te maken met een rechtszaak die was aangespannen door de band Iron Maiden. De leden van de band waren namelijk van mening dat de naam van het spel te veel op die van de band lijkt. 3D Realms en Voidpoint hebben naar aanleiding van de aanklacht besloten om het spel nu dus te hernoemen naar Ion Fury.

Naast de naamsverandering werd er ook een releasedatum van Ion Fury aangekondigd voor de pc. De game verlaat op 15 augustus de early-access fase op Steam en dan is dus de officiële release. Helaas wordt de game pas op een later moment uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Een releasedatum voor de consoleversies werd nog niet gegeven.

Hieronder kun je een nieuwe trailer van Ion Fury bekijken. De game wordt door de ontwikkelaar beschreven als de spirituele opvolger van shooters als Duke Nukem 3D, Shadow Warrior en Blood.