In 2016 werd Tom Clancy’s: The Division uitgebracht door Ubisoft en eerder dit jaar verscheen het tweede deel in de serie. De games zijn in je eentje te spelen, maar Ubisoft richt zich met de serie toch voornamelijk op coöperatieve gameplay en tevens is PvP multiplayer ook een belangrijk onderdeel van de games.

Op Twitter deelde Tim Spencer van TT Games (de ontwikkelaar van de LEGO-games) zijn gedachtes over een mogelijke singleplayer spin-off van The Division. Volgens Spencer is het universum van The Division uitermate geschikt voor een verhaalgedreven singleplayer avontuur en kunnen er tal van interessante verhalen vertelt worden.

Natuurlijk kan iedereen zomaar zulke ideeën delen, maar het opvallende is dat Julian Gerighty – de creative director van The Division 2 – de berichten van Spencer deelde en aan zijn volgers vroeg wat zij ervan vinden. Natuurlijk betekent dit nog zeker niet dat Ubisoft ook daadwerkelijk plannen heeft om een singleplayer spin-off van The Division te maken, maar het is op zijn minst interessant dat één van de ontwikkelaars naar de meningen van fans over deze mogelijkheid vraagt.

Zou jij interesse hebben in een singleplayer spin-off van The Division?