Wie de laatste jaren de release van nieuwe content en events voor Overwatch in de gaten heeft gehouden, zal merken dat er een patroon is waar te nemen, waardoor je ongeveer weet wanneer je bepaalde dingen kunt verwachten. Ontwikkelaar Blizzard heeft aangekondigd dat de planning voor deze zomer enigszins op de schop is gegaan vergeleken met de afgelopen jaren.

Dit heeft Jeff Kaplan van Blizzard laten weten in de nieuwste Developer Update video. Zo onthulde Kaplan dat het Summer Games evenement dit jaar eerder begint dan normaal, maar hij gaf helaas nog geen startdatum. De vorige edities van Summer Games begonnen in de eerste helft van augustus. Aangezien we al halverwege juli zijn, zal het dus echt niet lang meer duren totdat het evenement begint. De ontwikkelaar liet ook nog weten dat er dit jaar voor het eerst wekelijkse uitdagingen zullen zijn gedurende het Summer Games event, waarmee spelers speciale skins kunnen verdienen.

Het aangepaste schema voor Overwatch voor deze zomer heeft ook invloed op de release van de volgende hero. Voorheen konden spelers richting het einde van juli een nieuw personage verwachten, maar Kaplan liet in de video weten dat de release van ‘hero 31’ deze keer wat langer op zich laat wachten. Wanneer de nieuwe hero precies wordt uitgebracht is nu nog onduidelijk, maar Kaplan benadrukt wel dat het personage nog toffer wordt doordat de ontwikkelaar nu wat meer tijd heeft tot de release.