In een eerder bericht meldden we dat Sony van plan was om vanaf begin 2020 te stoppen met het accepteren van nieuwe PS Vita games. De ontwikkelaar die dit nieuws bracht heeft hier nu wat meer duidelijkheid over gegeven, want zoals we toen al schreven zijn andere ontwikkelaars er niet helemaal van op de hoogte. Het stoppen is namelijk nog niet officieel gecommuniceerd door Sony en alhoewel je weet dat het er vroeg of laat aan komt, is er geen definitieve datum bekend.

Zij vertellen nu op Twitter dat er mogelijk een misopvatting is over wanneer de ondersteuning voor het uitbrengen van games precies zou stoppen. Zij zeggen dat er geen definitieve einddatum is, maar dat je bij het maken van een PS Vita game wel merkt dat Sony de ondersteuning aan het afbouwen is voor ontwikkelaars. De productie is inmiddels gestopt, cartridges worden niet meer gemaakt en dus voelt men een soort druk, omdat Sony ieder moment een einddatum kan aankondigen.

Wanneer je dus een game in ontwikkeling hebt voor de PS Vita is er wel enige haast bij geboden dat je dit op tijd af hebt, zodat je niet tegen een eventuele blokkade aanloopt. Een officiële datum heeft Sony nog niet gecommuniceerd en dat heeft de ontwikkelaar in hun Kickstarter-update wellicht wat ongelukkig geformuleerd.

Als we kijken naar een eerder interview met Sony Interactive Entertainment CEO John Kodera, werd er al aangegeven dat de ondersteuning zou afnemen en dat Sony het hoofdstuk PS Vita wil afsluiten in 2020.

 “While sales (shipments) of PS Vita for Europe and America are over, we’re still continuing (sales) for Asia and Japan. But in the end, we’re on a direction to wrap it up within 2 years (2020).”