Wie had gehoopt om Borderlands 3 kort na de release met zijn Xbox- of pc-vrienden te gaan spelen, die komt helaas van een koude kermis thuis. Randy Pitchford, CEO van Gearbox Software, heeft namelijk laten weten dat het niet gaat lukken om cross-play coöp bij de lancering aan te bieden. Het is hen waarschijnlijk niet gelukt om dit samen met Microsoft en Sony rond te krijgen, maar Randy Pitchford belooft op Twitter wel dat ze er alles aan gaan doen om de functionaliteit alsnog naar de game te brengen.

De reden dat hij dit afgelopen nacht plots op Twitter plaatste, is omdat er vandaag een aankondiging komt voor Borderlands 3. Deze aankondiging wordt gepromoot met de tagline ‘Celebration of Togetherness‘, de link met cross-play werd dus snel gelegd. Om de speculatie echter meteen de kop in te drukken, heeft hij even laten weten dat het niet een aankondiging rond cross-play betreft.

In april wisten we je te melden dat 2K Games bezig was om de cross-play mogelijkheden voor Borderlands 3 te onderzoeken, maar zoals Pitchford nu bekendmaakt is dat helaas niet gelukt voor de launch van de game.

‘There will not be any cross-play functionality in Borderlands 3 at launch as we work closely with our partners to create a positive cross-play experience as soon as practicable. We are committed to cross-play on as many platforms as possible.’

Borderlands 3 is verkrijgbaar vanaf 13 september dit jaar en in onze onlangs gepubliceerde hands-on kun je alvast lezen hoe vet de game gaat worden.