Geohot toont video van PS3 Firmware 3.55 met homebrew

De laatste tijd gaat het aardig tekeer rond het nieuws dat de PlayStation 3 met firmware 3.55 is gehacked door Geohot. Door de hack kan je een eigen homebrew erop zetten en nog veel meer. Sony heeft hier al op gereageerd dat het gefixed wordt door updates van de firmware, maar niets lijkt nog minder waar.

Niemand minder dan Geohot zelf heeft nu een video op het internet gezet waarop te zien is dat de PlayStation 3 met frimware 3.55 nog niet beveiligd is voor deze hacker. Bekijk nu snel de video eronder met natuurlijk de uitleg van de hacker zelf en wat vindt jij er nou van dat dit mogelijk is?

 1. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  It’s time for Kevin Butler to kick some ass!!

 2.    147 XP
  Mr-Quest's avatar

  aigt. cool gedaan gast.

 3.    945 XP
  JoostNL's avatar

  Fail? het enige wat je ziet is een zwart scherm!? :O

 4.    6677 XP
  Myx's avatar

  @JoostNL: Ja maar het gaat erom dat hij laat zien dat je je eigen code nu kan laten draaien.

 5.    96 XP
  BOMBERBAY-7's avatar

  EMULATORS HERE WE COME!!!:D

 6.    124 XP
  killer-donkey90's avatar

  Iemand enig idee of in de algemene voorwaarde (je weet wel dat ding dat je moet doorlezen en accepteren) het word verboden om een andere firmware te draaien?

 7.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  @killer-donkey90: zal me raar voorkomen als dat er niet in staat 😛 waarschijnlijk in de vorm van geen eigen code draaien oid

 8.    44 XP
  Boudewijn's avatar

  4 ps3’s facking lauw XD

 9. Anoniem -   
  Hero's avatar

  @Boudewijn: die gast krijgt geld om het mogelijk te maken , eigenlijk kon deze Geohot ZOVEEL geld krijgen om die code echt ziek veel , misschien had sony hem zelfs betaald ofso maar die gast heeft toekomst jongen , hoe heeft hij eigenlijk leren hacken als dat ?

 10. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @Boudewijn: Hey..ik heb er ook 4 =p!

 11.    451 XP
  Florian's avatar

  Of je bent K* no-life dat je 4 PS3’s hbt staan..

  (anders voor Magnet btw dan, want die zal ze niet gebruiken om te hacken en dergelijke xD)

 12.    5494 XP
  7th-son's avatar

  hell yeah! eindelijk homebrew!!
  ik ben benieuwd of er goeie emulators uitkomen, en of ze misschien makkelijk geport kunnen worden of zo!
  Kan ik straks MSX games spelen op me PS3, lol, of een homebrew mediaplayer die wel alles kan afspelen, je xmb aanpassen of zelf verzinnen!?, PSP/PS2 emulator perhaps?

 13.    287 XP
  shooterman100's avatar

  nice kan niet w8 tot hij het released

 14.    35 XP
  GFK1994's avatar

  hij kan playstations hacken maar hij kan geen usb stick in ze ps3 stoppen xD

 15.    69 XP
  frankaugurk's avatar

  Heb hier een qoute van de vara site over de gebruiksvoorwaarden van PSN:

  “Some content may be provided automatically without notice when you sign in. Such content may include automatic updates or upgrades which may change your current operating system, cause a loss of data or content or cause a loss of functionalities or utilities.”

  Ofwel zonder jouw toestemming mogen ze een update op jouw PS3 laden, die zelfs het verlies van data (en functionaliteiten) tot gevolg kan hebben. En dat zonder dat zij daar aanspraakelijk voor gesteld kunnen worden.

  Dit betekend dat Sony jou playstation zou mogen bricken als je niet officieele software of OS draait dus denk dat ze dat dmv een firmware update vol gebruik van maken 🙂

 16.    120 XP
  vgamer's avatar

  @frankaugurk:
  Maar het gaat er niet om dat je andere firmware draait. Hij kan de console laten geloven dat hij een officieel sony programma draait. Sony kan dus niks doen tenzij ze alle bestaande hardware veranderen zodat ze de spellen die je nu speelt niet meer kan spelen

 17.    69 XP
  frankaugurk's avatar

  @vgamer: Dat begrijp ik maar ik bedoel als Sony checked wat er op je harde schijf staat als je ps3 in verbinding met internet zouden ze in theorie je ps3 kunnen laten bricken, want sony kan nog steeds zien wat er erop staat het signed maakt niet uit 😉

 18.    428 XP
  Djives's avatar

  @frankaugurk:

  Als ze mensen hun PS3 laten bricken krijgen ze rechtzaken aan hun broek en hun imago word vijandig. Lijkt me sterk dat ze willen.

 19.    228 XP
  Obvious's avatar

  Go hackers! Go Go GO !!!!!! Hell yeah!!!!!

 20.    510 XP
  Seven's avatar

  In de PS3 naast de TV zie je een reflectie van de hacker. Sony, ik zeg opsporen en in dienst nemen.

 21. Anoniem -   
  Hell-gast's avatar

  frankaugurk, wat is dan aan je quote legaal, technisch gezien kan dit gezien worden als op dringen van computer vredebreuk, aangezien een P$3 een computer systeem is en daardus alle Nederlandse wetgeving op van toepassing is.
  Denk niet dat het een verstandige stap word van $ony en al helemaal niet legaal als ze verkiezen gebruikers te bricken. Een logische stap zou zijn om de P$3 systemen te weren van P$N, verder vraagt het er dan om dat die kill switch wat dan vertuurd gaat worden aan het licht gaat komen en dat iedereen die te pas en onpas gaat gebruiken.
  Gelukkig mag $ony niet zomaar op de inhoud van welke hdd dan, ook weer gelukkig het kopje computer vredebreuk.
  Maar uiteindelijk lopen ze tegen een muur aan want als er een totaal ander OS geflasht wordt wat nog ook eens P$N overbodig maakt wordt het sowiso een verloren strijd voor ze en een onmogelijke klus om de P$3 machines terug te vinden, dit zijn dan immers andere computer systemen geworden.

 22.    442 XP
  rwss's avatar

  Seven, dit is de beste optie, gebruik de mensen die de de bestaande beveiligingen verbreken om de beveiligingen te verbeteren en jaag ze niet op maar huur ze in.
  Dat is altijd goedkoper dan een peleton advocaten.

 23. Anoniem -   
  MD's avatar

  @rwss: Maar heeft iemand deze hack al getest?

 24. Anoniem -   
  roy's avatar

  thanks

 25. Anoniem -   
  anti-020's avatar

  SPELLCHECK voordat je iets op het internet zet.