Sony zal bij de release van de PlayStation 5 niet direct met de opvolger van PlayStation VR komen. Daarover vertelde Sony onlangs dat ze consumenten niet op de kast willen jagen met torenhoge kosten. De komst van een nieuw model is dus zeker niet uitgesloten en uiteraard is de R&D afdeling bij de elektronicagigant bezig met het nieuwe model.

Dat bewijst een opgedoken patent immers, die ons gelijk wat meer zicht geeft op wat ze van plan zijn. Hieruit blijkt dat Sony kijkt naar een draadloze headset, wat een verademing zou zijn ten opzichte van het huidige model. Ook zou Sony misselijkheid tegen willen gaan door beter gebruik te maken van de gyro sensoren in de headset. Daarmee zou de headset beter kunnen bepalen waar de gebruiker nu precies naar kijkt.

Verder wordt er nog gesproken over een nieuwe graphics render technologie, Foveated genaamd, die de GPU laadtijden doet inkorten. Dat door middel van het presenteren van beelden op hoge kwaliteit waarbij de kans groot is dat de gebruiker er naar zal kijken. Bij beelden waar de kans lager ligt, wordt er mindere kwaliteit geladen.