De E3 werd dit jaar overgeslagen door Sony PlayStation, maar dat is natuurlijk niet de enige beurs die de gamesindustrie rijk is. We hebben nog twee relatief belangrijke beurzen op de agenda staan voor dit jaar en Sony is bij die beurzen wel aanwezig. Het gaat om de gamescom en Tokyo Game Show en beide beurzen heeft het bedrijf nog nooit overgeslagen en dat zal dit jaar dus niet anders zijn.

Dat betekent niet per se dat er een persconferentie gehouden zal worden op de gamescom, maar wel dat Sony op beide beurzen een stand heeft voor de bezoekers. Op de gamescom zijn meer grote uitgevers aanwezig, waaronder Microsoft, 2K Games, Bandai Namco, Square Enix, Bethesda en nog vele anderen.

Voor de Tokyo Game Show is het nog niet bekend of het bedrijf een persconferentie gaat houden, iets wat in het verleden wel altijd zo geweest is. Voor de Tokyo Game Show hebben we dus alleen de bevestiging dat Sony er aanwezig zal zijn, maar nog niet in welke vorm. Vorig jaar werd tijdens de Tokyo Game Show de PlayStation Classic aangekondigd en vaak worden er ook nieuwe kleuren of gelimiteerde edities van consoles en controllers onthuld.

De Tokyo Game Show begint op 11 september, goed en wel een maand na de gamescom die op 20 augustus begint.