Sony heeft verschillende exclusieve games voor PlayStation VR uitgebracht en een paar hoogvliegers zijn natuurlijk ASTRO BOT: Rescue Mission en Blood & Truth. De concurrent, Oculus, heeft ook weer zo z’n eigen exclusieve titels, waaronder Lone Echo dat zeer goed ontvangen werd. Leuk detail, die game is gemaakt door Ready at Dawn, die we van The Order: 1886 kennen.

Exclusieve games zijn goed om je eigen platform(en) een verkoop boost te geven, maar als het aan Oculus ligt zien ze er wel wat in om titels met Sony te ruilen. De vice-president van Special Gaming bij Oculus, Jason Rubin, vertelde dit in een interview met Kotaku op de E3, dat deze week pas werd gepubliceerd.

Volgens Rubin heeft Oculus nagedacht over het delen van games met Sony. Sony heeft fantastische games die zij hebben gefinancierd en dat geldt andersom ook, dus waarom dan niet de games uitwisselen? Het is immers een andere vorm van concurrentie, gezien Oculus zich niet op console gebied bevindt en Sony niet actief is op het gebied van Oculus.

“I would love to make a trade with Sony. You know they have great stuff that they funded, and we have great stuff we’ve funded.”

Deze suggestie klinkt erg interessant, nietwaar? Maar of het ooit tot ruilen zal komen is afwachten. Wat denk jij? Zou Sony hier open voor moeten staan, of moeten ze juist de exclusieve games exclusief voor PlayStation VR houden?