Toen Marvel’s Spider-Man in september 2018 onze schermen binnen slingerde, werd al snel duidelijk dat de game een topper was. Vele gamers kozen er dan ook voor om met onze “friendly neighbourhood Spider-Man” aan de slag te gaan, waardoor de populariteit van de game immens groeide. Sinds deze maand heeft Spider-Man echter een nieuw succes gescoord: volgens Mat Piscatella van de NPD Group is Marvel’s Spider-Man sinds deze maand de best verkochte superheldengame in Noord-Amerika. Deze informatie werd vrijgegeven ter gelegenheid van San Diego Comic-Con.

Alhoewel we zeker al verschillende goede superheldengames de revue hebben zien passeren, is dit toch zeker wel noemenswaardig. Neem even een kijkje mee naar de top 10-lijst van de meest verkochte superheldengames:

1. Marvel’s Spider-Man
2. Batman: Arkham City
3. Batman: Arkham Knight
4. LEGO Batman
5. LEGO Marvel Super Heroes
6. Spider-Man: The Movie
7. Spider-Man: The Movie 2
8. Injustice: Gods Among Us
9. Batman: Arkham Asylum
10. Injustice 2

Misschien merkte je het al op, maar wat deze prestatie namelijk nog imposanter maakt, is dat Marvel’s Spider-Man de enige game op de lijst is die exclusief op één platform te spelen is, terwijl de overige games multiplatform zijn. Ook stoot Spider-Man hiermee de immer populaire game Batman: Arkham City eindelijk van de troon af. Houd hierbij echter wel in het achterhoofd dat deze lijst enkel gebaseerd is op verkoopcijfers in de VS en dus niet wereldwijd representatief is. Hoe het ook zij: Marvel’s Spider-Man zet hiermee zeker een erg indrukwekkende prestatie neer!