Tijdens de E3 2019 kregen we een heleboel nieuwe informatie en gameplay te zien van het langverwachte Star Wars Jedi: Fallen Order. Toch bleven velen achteraf nog met wat vraagjes zitten. Krijgt de game een foto-modus? Kun je je lightsaber personaliseren? Zijn er verschillende moeilijkheidsgraden? Dit alles en meer krijgt een antwoord in een recent interview met Game Informer.

Het volledige interview bestaat uit 24 weetjes, het ene al wat groter dan het andere. Zo leren we bijvoorbeeld dat de game hoogstwaarschijnlijk een foto-modus zal krijgen, want vandaag de dag wil elke grote titel deze functie om één of andere reden implementeren.

Een andere populaire functie die in Star Wars Jedi: Fallen Order echter niet aanwezig zal zijn is een New Game Plus modus. New Game Plus geeft spelers normaliter de optie om de game opnieuw te beginnen, maar dan met alle skills die vrijgespeeld zijn tijdens de vorige playthrough reeds geactiveerd. Aangezien Fallen Order gebruikmaakt van een soort metroidvania-wereld, lijkt het moeilijk om deze functie te implementeren. Regisseur Stig Asmussen vreest dat het de balans van het spel in gevaar zou brengen en uiteraard moet er altijd balance to the force gebracht worden.

Aan de technische kant van zaken leren we ook bij dat Respawn ervoor wil zorgen dat de game geen laadschermen heeft tijdens het spelen. Het elimineren van laadschermen is een veelvoorkomend streefdoel van games tegenwoordig en is bovendien iets waar de volgende generatie consoles zeker op wil inzetten.

Het volledige interview geeft nog veel meer weetjes, dus neem zeker even een kijkje! Star Wars Jedi: Fallen Order zelf komt op 15 november uit voor de PS4, Xbox One en pc.