De PlayStation Vita mag dan wel nagenoeg geen ondersteuning meer krijgen en de handheld wordt ook niet meer verkocht, maar exploits worden nog wel gefixt door Sony Interactive Entertainment. Zo ook vandaag, met de release van een nieuwe PS Vita firmware update. Deze update met versienummer 3.71 fixt een security flaw die het mogelijk maakte om homebrew te draaien op het apparaat.

Dit betekent logischerwijs ook dat piraterij mogelijk was en dus probeert Sony snel een patch uit te brengen, zodat iedereen die de update toepast er geen gebruik meer van kan maken. Mocht je ervoor kiezen om de update niet te installeren, dan blijft de Trinity exploit gewoon actief en te gebruiken. Deze jailbreak werkt dus tot en met firmware 3.70 en als je geen toegang wilt verliezen tot homebrew, moet je niet updaten naar de nieuwste versie.

Let er wel op dat piraterij verboden is en dat dit er eventueel voor kan zorgen dat ook je PlayStation Network ID gebanned wordt. Het is immers in strijd met Sony’s servicevoorwaarden, of de PS Vita nu een verlaten apparaat is of niet.