Momenteel ligt de focus van ontwikkelaar Techland vooral op Dying Light 2, de sequel op de zombie titel Dying Light uit 2015, waarin je met de hulp van indrukwekkende parkour-moves ondode schedels in elkaar kon meppen. Dying Light 2 komt in de lente van 2020 uit, maar dat wil gelukkig niet zeggen dat fans van de eerste game zomaar vergeten worden. Tymon Smektala, lead designer bij Techland, liet namelijk weten dat een klein team zal blijven werken aan de originele titel.

Het idee ontstond kennelijk tijdens een teammeeting voor de E3, waar verschillende leden van het team aangaven eigenlijk nog meer content te willen maken voor de eerste game. “So that’s exactly what’s happening!”, verklaart Smektala. Spelers van Dying Light kregen de voorbije jaren al vrij veel DLC op hun bord, waardoor de playerbase van de game steeds actief is gebleven. Smektala bedankt dan ook allereerst de spelers voor de blijvende populariteit van de game.

Wanneer de nieuwe content precies uitkomt en wat ervan verwacht mag worden, is momenteel nog niet bekend, maar het is altijd leuk om te horen dat ontwikkelaars voor hun fans zorgen en hun games blijven ondersteunen.