De beloofde party features voor een eerdere PS4 firmware update lijken verplaatst te zijn naar een andere update. Sony kondigt namelijk firmware 7.00 aan voor de PS4 via exclusieve beta uitnodigingen en deze bevatten ook de meerdere slots voor de party chat. Vanaf deze firmware zal het mogelijk zijn om niet met 8, maar met 16 man in een party chat te zitten. Bij de vorige beta test was dit de grote feature, maar bij de nieuwe test ligt de focus meer op HDR, zo blijkt uit nieuwe info.

Firmware 7.00 komt namelijk met een System Level HDR tuner en dat is ontzettend goed nieuws voor gamers die HDR gebruiken. Als je een HDR tv hebt en de laatste firmware 7.00 beta, dan kun je de brightness en darkness op systeemniveau regelen voor HDR. Dit wordt dan meegenomen in alle applicaties en games die gebruik maken van HDR op je console. Of het nu Netflix is of Horizon: Zero Dawn, je stelt het meteen voor alles in.

Aangezien het een besloten beta betreft en gebruikers die een uitnodiging hebben ontvangen niet mogen delen hoe het werkt, hebben we helaas (nog) geen beelden voor je van deze nieuwe instelling. Als je ook een beta uitnodiging hebt gekregen raden we je aan niets te publiceren, aangezien Sony je dan mogelijk uit kan zonderen voor toekomstige beta releases.

Wanneer de firmware update officieel vrijgegeven wordt is vooralsnog onbekend.